Într-o relație spui tot? Secrete pe care e în regulă să le ai față de partenerul tău de cuplu

Într-o relație crezi că este nevoie de transparență totală, dar unele lucruri e chiar necesar să le păstrezi pentru tine. Despre ce tip de secrete este vorba.

Într-o relație spui tot? Secrete pe care e în regulă să le ai față de partenerul tău de cuplu

La începutul poveștii de iubire acea aură de mister crește intensitatea atracției, ești curioasă să-l descoperi pe celălalt, iar el, la rândul lui, este incitat. Pe măsură ce lucrurile evoluează misterul dispare și sunteți fiecare ca o carte deschisă. Firesc, dacă ne gândim la construirea intimității emoționale și a încrederii. Pe de altă parte, este sănătos ca anumite secrete să rămână nespuse. Țin de discreție, diplomație și evitarea acelor conflicte care până la urmă nu duc nicăieri.

Secrete de familie

Fiecare familie are dulapul său cu scheleți. Cu ce îl ajută pe iubitul tău să știe că mama l-a înșelat pe tata în tinerețe, sora a fost dusă la secția de poliție în adolescență sau străbunicul cine știe ce a făcut în război. În mod similar secretele familiei lui ar fi indicat să rămână între membrii săi de bază. Uneori oamenii fac alegeri nu tocmai fericite care nu sunt definitorii pentru ei, se pot schimba, și e bine ca trecutul să rămână în trecut.

Simpatii și antipatii

Tu cum te-ai simți să știi că partenerul tău de viață nu suporta jumătate din familia ta cu care se vede la fiecare aniversare și sărbătoare importantă? Plus la masă o dată la două-trei duminici? Ce câștigi și ce pierzi dacă îi spui că te apucă instantaneu urticaria când o vezi pe mama sau sora lui? Pe lângă loialitățile față de persoana cu care alegem să formăm un cuplu există și loialitățile față de familia din care provenim, indiferent cât de bună sau rea este.

Secrete despre sexualitatea ta

Bărbații au această curiozitate care în final îi transformă în judecători, critici, pun etichete sau le lezează orgoliul. Se simt inferiori, complexați, și pe baza acestor emoții pot să reacționeze îndoielnic, în defavoarea relației voastre. Mulți dintre ei doresc să îți cunoască în detaliu trecutul sexual. Cu câte persoane ai ajuns în pat, ce tipuri de sex ai făcut etc. În mod similar și femeile au curozități, ba chiar și unii bărbați, dar nu doar de natură sexuală, cât și romantică. Pe cine au iubit cel mai mult, ce gesturi grandioase au făcut, ce erau dispuși să sacrifice pentru femeile respective. Și așa ajung să facă în mintea lor comparații care au un efect de recul asupra relației prezente.

Detalii despre prietenii tăi

Când îi povestești iubitului toate (sau o parte din) secretele prietenelor tale trădezi încrederea cu care ai fost investită. Iar de aici până la generalizări sau concluzii de genul este o influență proastă pentru tine… mai e doar un pas. Evită-l!

Cine ți se pare atractiv

Poate că are un frate care arată incredibil, un văr teribil de carismatic, un prieten care oricând ar putea avea o carieră de model. Un partener gelos, deprivat emoțional sau cu teamă de abandon s-ar putea activa când tu îți exprimi admirația și atracția față de cineva din cercul său de apropiați. Ai un coleg de serviciu ca un actor de cinema? Mai bine păstrează asta pentru tine…

Citește și:
Întrebări care sparg gheața la prima întâlnire! Depășești timiditatea și ajungi să-l cunoști mai bine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle