Geta Bratescu este artista care va reprezenta Romania la Bienala de la Venetia

Artista Geta Bratescu va reprezenta Romania la Bienala de la Venetia. Proiectul Geta Bratescu – Aparitii a fost declarat castigator in urma centralizarii punctelor acordate de membrii comisiei.

Geta Bratescu este artista care va reprezenta Romania la Bienala de la Venetia

Proiectul Geta Bratescu – Aparitii va reprezenta Romania la Bienala de la Venetia de anul acesta. Autorii proiectului sunt Geta Bratescu, Magda Radu, Corina Bucea, Diana Ursan, Raymond Bobar, Dan Burzo, Frederic Eyl, Steffem Oestreich, Marian Manten, iar proiectul a primit 86, 71 puncte din partea comisiei de selectie, din care au facut parte Attila Kim, Cristian Alexandru Damian, Igor Efrem Zanti, Fabio Cavallucci, Calin Dan, Adrian Bojenoiu si Anca Dragoi.

Geta Bratescu este absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti si a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu. De-a lungul timpului, practica sa artistica a inclus medii diverse, precum grafica, gravura, desenul, colajul textil, tapiseria, obiectele, actiuni, fotografie, instalatii, film.

#GetaBratescu representing #Romania at the #VeniceBiennale2017

A photo posted by Silviu Lixandru (@silviu_lixandru) on

Geta Bratescu este prinsa intr-o miscare contradictorie, dezvoltand artificialitatea si admitand in acelasi timp inevitabilitatea ei. Revelatoare în acest sens sunt obiectele cu chipul ei ca o mască, accentuând sau diminuand prezenta artificiului. Inalte exemple, trasaturi ale chipului ei sunt combinate cu materiale din viata cotidiana, construind obiecte compozite sau colaje care sunt asamblate de multe ori cu umor, cautand participarea privitorului. Ca in alte randuri, artista trece de la seriozitate la umor, de la gravitate la fantezie nonsalantă si capriciu, de la rigoare conceptuala la inventivitate de neoprit', scria Magda Radu despre arta Getei Bratescu.

Bienala de la Venetia va avea loc, la Giardini si la Arsenale, intre 10 mai si 26 noiembrie 2017. Locatiile sunt inchise lunea, dar pot fi vizitate in celelalte zile ale saptamanii intre orele 10 dimineata si 6 dupa-amiaza. Asa incat, daca ajungeti in a doua jumatate a anului la Venetia, asigurati-va ca nu ratati pavilionul Romaniei.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle