Food Revolution Day, sarbatorita pe 17 mai si in Romania

Pe 17 mai, la nivel international se sarbatoreste Food Revolution Day, miscarea pornita de bucatarul Jamie Oliver pentru a inspira si educa oamenii in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos.

Food Revolution Day, sarbatorita pe 17 mai si in Romania

Zeci de evenimente sunt asteptate in intreaga tara, iar in Bucuresti, adeptii hranei sanatoase sunt invitati sa marcheze evenimentul intre orele 17.00 si 20.00 la hypermarketul Cora Lujerului, unde Miruna Meirosu si Daniela Miscov, Ambasadori Food Revolution Romania, alaturi de Curtea Veche Publishing si Libraria Bastilia, vor pregati o serie de intalniri interesante cu specialisti din domeniu, dar si concursuri de gatit pentru familii.

Pe parcursul a trei ore, concurentii si publicul vor participa la un eveniment culinar inedit: o competitie de gatit, cu scopul de a demonstra ca hrana sanatoasa nu este doar importanta pentru o viata armonioasa, ci si foarte placut de preparat. In competitie vor lua parte familii care isi vor dovedi indemanarea si imaginatia combinand ingrediente gustoase pentru a crea o salata inovatoare si rapida. Participantii vor fi recompensati cu premii tematice.

Mai mult, in cadrul evenimentului vor fi invitate personalitati recunoscute pentru abilitatile lor culinare, specialisti si ambasadori ai unui stil de viata sanatos, care vor oferi sfaturi utile despre gatitul in familie si dezvoltarea copiilor printr-o alimentatie sanatoasa, precum Mihaela Bilic, Izabela Panescu, Matei Martin, Razvan Anton, Oana Titica, si vor putea participa la tombole cu premii atractive.

Miscarea „Food Revolution' a fost initiata de faimosul bucatar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare si autor al unei serii intregi de carti, pentru a lupta cu obezitatea din scolile americane, dupa succesul inregistrat in Marea Britanie prin „Ministry of Food', cea mai ampla campanie nationala de incurajare a oamenilor sa renunte la mancarea de tip fast food si sa se intoarca la obiceiul sanatos de a gati.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle