Elefanti, cuci, cai si EU – expozitie inedita pentru copii

Daca nu mai ai idei de petrecere a timpului liber impreuna cu copilul tau, noi avem o propunere extrem de interesanta.

Elefanti, cuci, cai si EU – expozitie inedita pentru copii

Intra intr-o aventura culturala care porneste de la obiectele preferate ale copiilor: jucariile.

Elefanti, cuci, cai si EU, dar si papusi, marionete, cerbi, mingi, masinarii delicate, mici instrumente muzicale si clopotei se prezinta pentru prima data ochilor, manutelor si curiozitatii copiilor, dupa ce au stat ascunse in lumea etnomuzicologului Iosif Hertea. Si pentru ca lumea aceasta devenise prea mare, diversa si interesanta, a fost numita colectie si a fost daruita asociatiei DaDeCe pentru ca ea sa fie deschisa si disponibila celor care stiu cel mai bine ce sa faca cu ea.

Expozitia este realizata dupa ce colectia a fost atent cercetata de o echipa de specialisti in obiecte atat de mici, conservata (adica ingrijita astfel incat toate obiectele sa se pastreze intr-o stare buna). Si pentru ca obiectele erau fie frumoase, fie pufoase, fie jucause, fie zornaitoare, fie pareau ca acum incep sa vorbeasca, curatorii (oamenii care stiu sa creeze povesti din obiecte si sa le aseze intr-o expozitie astfel incat sa bucure oamenii) au conceput o expozitie special pentru copii dar si pentru adultii care vor sa-si aminteasca de copilarie si de obiectele cele mai dragi de atunci.

Cine e cel care a fost atat de generos incat a daruit obiectele lui atat de dragi? Iosif Hertea, donatorul colectiei, este etnomuzicolog (adica e pasionat de muzica populara, dar aceea ascunsa in sate izolate si cantata cu instrumente autentice), compozitor de muzica de teatru (sa mesteresti si sa amesteci sunetele intr-o maniera proprie e o bucurie pentru el) iar pasiunea pentru jucarii l-a insotit toata viata pentru ca asa face un colectionar, odata Domnul Hertea este colectionarul care toata viata a strans jucarii dintre cele mai diverse: facute de copiii de la tara (manuale deci) sau create in fabrici, cumparate din targuri din toata lumea, din plastic, metal sau lemn, mici, mari, lucioase, pufoase sau pretioase, toate, stranse cu bucuria ca ele vor fi aratate intr-un Muzeu al copilului.

Expozitia este insotita de mai multe ateliere si programe educative:

1. Jucariile sunt vii, ateliere teatrale sustinute de Daniela Miscov (animator cultural) si Bruno Mastan (actor papusar). Intalnirile cu ei au loc sambata, 10 iunie, intre orele 16.00 si 17.30 si duminica, 25 iunie, intre orele 11.00 si 12.30. Participarea se face fara inscriere si este gratuita.
2. Stories on the map – 11 iunie, orele 10.00-14.00 – un eveniment initiat de Ambasada Libanului la Bucuresti care se desfasoara in mai multe spatii din Arcub, inclusiv in expozitia 'Elefanti, cuci, cai si EU' unde actorul Bruno Mastan va (re)crea povesti romanesti si orientale cu ajutorul papusilor din expozitie. Participarea se face fara inscriere si este gratuita, iar unele parti din program se desfasoara in limba engleza sau franceza.

Expozitia 'Elefanti, cuci, cai si EU' este deschisa la Arcub, Sala Arcelor (parter), str. Lipscani, nr. 84-90, Bucuresti pana in data de 30 iunie 2017.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle