ECO Living

Verdele este noul must have in materie de constructii, amenajari interioare si habitat. De la arhitecti si designeri pina la celebritatile de la Hollywood, toata lumea pare cuprinsa de frenezia „eco-living”. ELLE iti face cunostinta cu citiva dintre promotorii acestui trend.

ECO Living

Va mai amintiti de Daryl Hannah, ire­zis­tibila blonda din videoclipul lui Robbie Williams – Feel? Dar de scenele fierbinti din videoclip, petrecute intr-o superba cabana de munte? Cite dintre noi n-au visat macar pentru o clipa sa fie in locul voluptuoa­sei Daryl? Ei bine, eu una, dupa ce am aflat de casa lui Daryl, mi-as dori sa fiu mai degraba pe canapeaua din livingul ei decit in bratele lui Robbie. Nu va grabiti sa dati din cap a neincredere (si eventual sa imi reamintiti proverbul cu vulpea care nu ajunge la struguri, dar spune ca sint acri) fiindca am multe argumente pentru alegerea mea…

Casa lui Daryl este construita in Muntii Stincosi, inconjurata de plopi si pini. Drumul de acces este lung de citeva mile si e marginit de tufe de fragi si azalee salbatice. Daryl lo­cuieste intr-o ferma izolata, dar foarte primitoare, departe de lumea superficiala de la Hollywood. Isi cultiva ea insasi fructele si legumele si conduce un camion Biodisel, care func­tio­neaza pe baza de combustibil ve­getal. Casa este incalzita cu energie solara si, mai mult decit atit, intreaga instalatie electrica este alimentata din sursa solara. Totusi, Daryl nu este o ciudata, care traieste total desprinsa de lumea reala. Ca orice om normal, are masina de spalat rufe, sistem audio, masina de spalat vase si chiar un proiector de filme, pentru mini-cinematograful amenajat in… fostul grajd.

„Pentru mine, nu a fost niciodata o chestie de moda, ci mai degraba un lucru de bun simt! Oare nu-si doreste oricine ca aceas­ta planeta sa fie puternica si sana­toasa?! Pentru noi insine, pentru sa­natatea noastra, pentru viitor, pentru copii...' Casa, cu spatii foarte deschise, este modesta, dar decorata cu mult stil. Initial, zidurile ei adaposteau un grajd, construit in secolul XIX, pe care Daryl l-a salvat de la demolare. Imprejmuita de garduri din pini uscati, proprietatea este ascunsa de ochii curiosilor de citeva rinduri de copaci. Dragostea proprietarei pentru natura este prezenta in fie­care colt al casei. Livingul este tra­versat de un izvor, iar canapeaua este construita pe o bucata de pia­tra. Toata mobila din casa este ve­che, fiind reconditionata, dar numai cu substante suta la suta naturale. De altfel, decoratiunile din casa sint dintre cele mai simple: covoare o­rien­­tale vechi, luminari, clopotei, vase de pamint si flori. Pentru a reamenaja casa, Daryl a petrecut cinci ani locuind in a­pro­piere, intr-o… coliba indiana.

Dar credem ca a meritat, mai ales ca frumusetea ei nu a avut nimic de sufe­rit. Ba din contra, am putea spune, pri­vind-o in filmul lui Quentin Tarantino – Kill Bill. Cine si-ar putea imagina, vazind-o, ca atunci cand a aparut in film avea 44 de ani? Cred ca nici macar Robbie n-a avut vreo banuiala, mai ales ca injectiile cu botox ies total din calcul in cazul ei.

Astazi, mai exista doar citeva sta­ruri de la Hollywood care traiesc la fel de simplu si nepretentios ca Daryl. Dar curentul eco-living pare sa aiba din ce in ce mai multi fani printre ce­le­britati. Printre adepti se numara si Demi Moore, care a decis sa renunte la aparatele de aer conditionat din casa si sa le inlocuiasca cu un sistem de incalzire si racire a aerului bazat pe energie solara. Iar singurul produs de curatat pe care il mai admite in casa este bicarbonatul de sodiu. Daca mai punem la so­co­teala si faptul ca a devenit vegetariana, e clar ca Demi se pregateste de schimbari mari in viata ei.

Lista starurilor care cocheteaza cu traiul in buna intelegere cu natura este mult mai lunga. Alicia Silverstone, Natalie Portman, Brad Pitt, Jude Law si Christy Turlington (de dragul modei sau al ecologiei) sint gata sa plateasca un onorariu de 10.000 de dolari pe zi noului guru al eco-stilului, Danny Seo. Cunoscut si ca „Martha Stewart a miscarii ecologice', Seo a devenit celebru dupa ce a scris mai multe carti pe aceasta tema, care i-au adus un dublu cistig: pe de-o parte, a intrat pe lista autorilor de best-seller-uri, iar pe de alta parte clientela sa a devenit mai mult decit selecta. Filozofia sa este destul de simpla: poti fi prieten cu natura si, in acelasi timp, foarte stylish. Adica sa porti haine din fibre naturale, sa le reciclezi pe cele vechi, sa reconditionezi mobila bunicii, sa nu consumi deloc produse animale (regimul vegan de alimentatie), sa cultivi flori, fara a folosi pesticide, sa incurajezi construirea de adaposturi pentru animalele fara stapin. Lucruri de bun simt, am spune noi, dar considerate foarte sic in cetatea filmului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle