Dosarul Rosia Montana a fost depus la UNESCO

Ministerul Culturii din Romania a trimis, pe data de 4 ianuarie 2017, dosarul Rosia Montana catre inscrierea in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Dosarul Rosia Montana a fost depus la UNESCO

Dosarul Rosia Montana cu scopul inscrierii in Patrimoniul Mondial a fost trimis catre UNESCO pe data de 4 ianuarie 2017.

Aceasta data marcheaza si ultima zi in care fostul Ministru al Culturii, Corina Suteu, s-a aflat in functie, ea fiind la acest moment succedata de Ioan Vulpescu. Trimiterea dosarului Rosia Montana catre UNESCO a fost una dintre ultimele decizii pe care Corina Suteu le-a luat in functia de Ministru al Culturii.

Procesul depunderii dosarului Rosia Montana la UNESCO a fost inceput inca din 2011 si continuat de Guvernul Ciolos. Corina Suteu a declarat ca spera ca succesorul sau, Ioan Vulpescu, sa sustina si sa duca mai departe acest demers.

Includerea sitului Rosia Montana pe Lista Patrimoniului UNESCO ar avea ca efect inceperea imediata a procedurilor de ocrotire a acestui sit, care este unul dintre cele mai periclitate, atat din Romania, cat si din Europa.

In prezent, Romania mai detine inca 7 pozitii pe Lista Patrimoniului Mondial: 6 culturale si unul natural.

Decizia finala privind includerea sitului Rosia Montana pe Lista Patrimoniului Mondial apartine exclusiv Comitetului Patrimoniului Mondial, care va evalua dosarul trimis, atat printr-o analiza tehnica amanuntita, cat si printr-o vizita pe teren.

Foto: rosiamontana.org

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle