De ce un weekend sau o vacanță complet singură, fără partenerul tău, ar putea fi cel mai bun și sănătos lucru pentru tine

De ce un weekend sau o vacanță complet singură, fără partenerul tău, ar putea fi cel mai bun și sănătos lucru pentru tine

O vacanță singură. Singură cuc, doar tu cu tine. 7 zile sau 4 sau 2 în care nu mai depinzi de nimeni și nimeni nu depinde de tine, în care toate deciziile le iei tu, iar vacanța sau escapada respectivă se desfășoară numai după regulile tale. Nu te mai distrage nimic și poți fi prezentă complet pentru tine. Ne-am obișnuit ca timpul liber să ni-l organizăm împreună sau în funcție de alții, și nu este nimic în neregulă dacă ne oferim doar nouă o bucată din el, chiar dacă acasă avem copii și/sau partener de cuplu.

Renunțarea la măști

Cât de bine este să nu te mai intereseze de gura lumii, de conformismul social. Să pleci singură câteva zile sparge din start un tipar social, iar în locul respectiv nu ai de dat socoteală nimănui.

Te reîncarci

Ești obosită de la serviciu, dacă ești mamă inclusiv acasă ai multiple posibilități, iar un burnout este foarte aproape. Această vacanță singură e ca și cum apeși butonul de reset. Nimeni nu mai are nevoie de tine, doar tu. Și te poți ocupa de fetița mică din interiorul tău. Te plimbi, stai la plajă, dormi cât vrei, mănânci când vrei și stai la masă cât dorești. Nu ai nimic de făcut, de rezolvat, de găsit soluții.

Reînveți să te bucuri singură

Îți aduci aminte cum e să contempli marea, un peisaj frumos de munte, o clădire cu o arhitectură superbă, un apus ce colorează cerul. Te bucuri singură, îți oferi asta singură, fără să mai depinzi de nimeni, ci doar de tine. Reînveți să iei în propriile mâini responsabilitatea de a fi fericită.

Contactul cu tine

Tot haosul zilnic te îndepărtează de propria persoană. Uiți sau nu mai întrezărești ce vrei cu adevărat, ce ai nevoie, ce e ok pentru tine sau nu. În aceste zile ești în contact numai cu tine și te poți (re)descoperi.

Liniște

Dar cât este de prețioasă! Liniște în jurul tău, în mintea și în sufletul tău. Uneori zgomotul din cap, produs de propriile gânduri, e mai intens decât cel din exterior. Acum poți umbla la butonul de volum, le poți da la minim sau chiar le poți elimina complet. Devii mai calmă, mai răbdătoare, îți umpli rezervorul de resurse pentru viitor.

Efectiv faci ce îți place

Nu mai ești nevoită să faci compromisuri, să amâni ceva ce îți dorești mult sau chiar să renunți. Tu ai controlul complet al acestor zile și cum se desfășoară ele. Vrei să dormi până la prânz într-o zi? Fă-o, nu trage nimeni de tine să ieși din cameră. Vrei să stai o zi întreagă la plajă și să citești? Ai această posibilitate. Un muzeu în care să petreci jumătate de zi? Nu e nimeni care să strige că se plictisește.

Citește și:
Vrei să îți ajuți partenerul dar rezultatul este opus bunelor intenții. Cum îi faci rău și lui și ție

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle