De ce ai nevoie de perseverență atunci când începi un curs online

De ce ai nevoie de perseverență atunci când începi un curs online

Text: Mihaela Pascari

S-ar putea să ți se pară imposibil, dar perseverența este o trăsătură care se poate învăța și educa în timp. E important să te expui anumitor situații sau experiențe care să-ți ofere un boost de motivație, chiar dacă traseul către rezultatele finale poate fi unul dificil. Așadar, în continuare vorbim despre cum să-ți cultivi perseverența și care sunt pașii pe care să-i parcurgi pentru a deveni mai determinat și mai implicat.

Cum te ajută perseverența?

Mergi către obiectivele tale
Pentru a-ți atinge obiectivele în carieră e nevoie de efort, dar și de răbdare. Același lucru este valabil și în cazul parcurgerii unui curs online. Dacă vrei să-l duci până la capăt, e necesar să ai un program de învățare, să-ți dedici timpul studiului individual și să fii implicat 100% în timpul sesiunilor online.
Așadar, notează-ți scopul principal pe care dorești să-l atingi, e important să fie realist și măsurabil. Spre exemplu, vreau să mă reprofilez în domeniul IT. Apoi, împarte-l în obiective mai mici și nu uita să treci pașii care te duc către acestea. 

Nu eviți eșecurile
S-ar putea ca după o oră de curs să-ți dai seama ca nu reușești să înțelegi anumite aspecte predate. Asta însă nu ar trebui să te oprească din demersul tău, ci mai degrabă să te ambiționeze să cauți noi soluții la provocările tale. Este firesc să vrei să eviți eșecul, asta însă ar însemna să nu încerci niciodată ceva nou. 

Investești în sănătatea emoțională
Persoanele perseverente, care văd provocările într-o lumină pozitivă, au un risc mai scăzut de a se confrunta cu depresia sau anxietatea. Astfel, cei care se concentrează pe perseverență ar putea să-și îmbunătățească sănătatea mintală și chiar perspectiva generală asupra vieții.

Cum să rămâi perseverant pe parcursul unui curs online?
Dacă te-ai înscris la cursuri de reconversie profesională, precum sunt cele organizate în România de eJobs, prin proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020, atunci e necesar să ții cont de următoarele aspecte:

Schimbă locul de învățare
Cursul este organizat pe o perioadă mai lungă de timp și ar putea deveni plictisitor să stai în același spațiu de fiecare dată. Astfel, ar fi bine să schimbi locul din care înveți, fie că este vorba despre o cafenea sau un spațiu din casă în care nu obișnuiești să lucrezi. 

Oferă-ți o recompensă
Dacă nu poți trece printr-un punct deosebit de dificil pe parcursul studiului, gândește-te la un premiu pe care ți-l poți oferi la final. Ar putea fi orice, de la o carte pe care ți-o dorești de mai multă vreme la o ieșire cu prietenii. 

Rezervă-ți timp special pentru învățare
Rezervă-ți timp pentru a studia individual sau pentru a-ți face temele. Atunci când ești consecvent cu o rutină, aceasta se poate transforma într-un obicei bun. Gândește-te când ai momente în care nu ești distras? La ce oră te simți cel mai productiv? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să respecți un program de învățare.
Cu o agendă și o planificare bună, poți să reușești. O modalitate prin care poți să începi este să identifici acele sarcini care sunt urgente și cele care pot aștepta. 

Persoanele care se pot înscrie la cursurile gratuite de IT:

• Au domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
• Au o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
• Sunt angajate, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
• Au absolvit cel puțin 8 clase
• Dispun de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online
• Au în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
• Au în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții
• Sunt buni vorbitori de limba engleză (mediu/avansat)
• Dețin competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID
proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Contactează-ne la 0729 699 505 sau [email protected]!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle