Cum era sa joc in Callas Forever (si-n schimb am stat acasa ascultind Jones), de Alex. Leo Serban

Era in vara lui 2001. Martin Sherman (autorul piesei „Bent“, care se joaca la Bulandra) venise in Romania ca scenarist al lui Callas Forever. M-am dus sa-l iau pe Martin de la Marriott si ne-am plimbat vreo ora prin Cotroceni.

Cum era sa joc in Callas Forever (si-n schimb am stat acasa ascultind Jones), de Alex. Leo Serban

 „Nu vrei sa joci in film?“, m-a intrebat el. Ca sa fac ce? – l-am intrebat eu. „Sa fii intr-un grup de jurnalisti…“ Doing what, am repetat eu. „Pai, ce fac jurnalistii: se-nghesuie s-o-ntrebe ceva pe Callas, cu carnetelul in mina…“

Am stat o clipa sa ma gindesc – va jur, o clipa! – apoi i-am zis: Nu, categoric NU. „De ce?“, s-a mirat Martin. „Sint bani buni…“ Nu ma-ndoiesc, dar, 1) nu sint fan de opera (din contra!), 2) nu m-as inghesui nici pentru Monica Bellucci (i-am luat un autograf, la Cannes, fara probleme) si 3) nu ma vad facind asta, sint prea comod – prefer sa stau acasa ascultind muzica.

In vara lui 2001, nimeni nu stia de Norah Jones, fata care, cu vocea ei „honey & smoke“, a suflat ca o tornada peste ultima editie a Grammy-urilor, luind cu ea 8! Norah e genul de fenomen care apare o data la mii de ani-lumina de orice smecherie publicitara.

In 2000, inregistra un demo pentru casa de discuri Blue Note („First Sessions“); in 2002, primul ei disc pentru BN („Come Away With Me“) iesea pe piata. Norah mai cintase in doar doua trupe: Lasz­lo (nu va luati dupa nume: era din Texas, ca si Norah) si Wax Poetic. Clipurile ei sint cool, dar n-au nimic spectaculos: „Come Away With Me“ e ca un „trip“ halucinogen, iar „Don’t Know Why“ pare facut de un student.

Vocea e totul. Norah cinta ca si cum ar expira fumul de tigara: e sublima! Ca – probabil – Callas. Mi-a amintit de o alta feblete de-a mea de-acu’ o suta de ani – Rickie Lee Jones. Si – sa vezi intimplare: este exact ce ascultam, nostalgic, in vara lui 2001… Asa ca dati-mi un „Double Jones“, va rog. Anytime!

Articol publicat in ELLE Aprilie 2003
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle