Confesiune: Anamaria Lantoș – despre relația unei cititoare fidele cu revista ELLE

Fă cunoștință cu Anamaria Lantoș, una dintre cititoarele noastre loiale, care ne-a impresionat cu povestea ei.

Confesiune: Anamaria Lantoș – despre relația unei cititoare fidele cu revista ELLE

Pe Anamaria Lantoș am cunoscut-o în urma unui mesaj lăsat pe Facebook, în care ne întreba dacă putem să o ajutăm cu ceva: era vorba despre întreaga colecție a revistelor ELLE, din ’97 și până astăzi, căci, fiind atât de voluminoasă, nu mai avea cum să o țină la ea în apartament, așa că a decis să o doneze în arhiva noastră. Ni s-a părut o chestiune extrem de simpatică, prin care o cititoare loială a vrut să-și exprime dragostea pentru revistă. Am acceptat provocarea, am mers să „recuperăm” pachetul, iar ea a vrut să ne scrie o confesiune despre relația ei cu ELLE, pe care te invităm să o citești mai jos. Mulțumim, Anamaria Lantoș!

„Am 35 de ani și îmi place mult să citesc. Sunt căsătorită și avem un băiețel de cinci ani care ne învață o grămadă de lucruri în fiecare zi. Lucrez într-o multinațională, dar, în paralel, sunt psihoterapeut, o pasiune descoperită acum câțiva ani. Îmi doresc să ajut cât mai mulți oameni să se împrietenească cu ei înșiși și cu sentimentele lor.

Primul contact cu revistele de modă l-am avut acum vreo 25 de ani, când matușa mea, care locuia în Canada, îmi mai aducea câte o revistă când venea în vizită la noi. Cand am vazut primul număr ELLE România, în 1997, am știut că va fi o pasiune de durată.

Țin minte că pe primul număr din ELLE România l-am citit pe nerăsuflate, cred că am învățat pe dinafară efectiv articolele, colectivul de redacție, inclusiv reclamele. Eram în primii ani ai adolescenței, începusem deja să fiu interesată de haine, filme și muzică, așa că ELLE a fost un ghid de calitate în dezvoltarea mea.

Număram zilele în fiecare lună, începând cu data de 20, întrebam zilnic la chioșcul de ziare dacă a sosit revista. Când începeam să citesc, parcă mă transportam în altă lume. Pentru că locuiam într-un oraș de provincie, hainele din revistă erau inaccesibile pentru mine, dar mama cunoștea o croitoreasă, care ne făcea rochii inspirate din revistă! Rochiile mele de banchet au fost croite după rochii din revista.

Când am plecat la facultate, în București, aveam deja 60 de numere din revistă și le-am luat pe toate cu mine. Cu timpul s-au adunat foarte multe și nu le mai găseam loc în garsonieră. Așa că am cumpărat o micuță bibliotecă special pentru reviste. Îmi aduc aminte că am fost plecată trei luni într-o vacanta de vară la mătușa mea în Canada. Cea mai mare grijă a mamei a fost să îmi cumpere revista cât am lipsit și, când m-am întors, am găsit cele trei numere pe biroul din camera mea. Între timp se mai lansase o revistă de femei în România. Tata mi-a cumpărat-o, crezând că mă va interesa, dar dupa câteva luni am renunțat la aceea, pastrând doar „relația' cu ELLE. A fost monogamie clară și asta pentru că în ELLE am găsit întotdeauna calitate, atât în conținut, cât și în formă. Articolele sunt scrise de oameni bine documentați pentru un public educat. Standardele au fost mereu ridicate și m-au determinat să fac un efort să mă ridic și eu. Cititul revistei nu era doar relaxare, ci și un proces de învățare, de cultivare a rafinamentului. Când am crescut, lecturile obligatorii deveniseră chiar cărțile recomandate de ELLE. Fiind studentă la Facultatea de Litere, am facut o lucrare despre utilizarea limbajului în presă, chiar folosind articole din ELLE.

Pasiunea mea pentru Elle a mers mai departe de granițele țării și am început să colecționez și ediții străine pe care le primeam de la prieteni ce călătoreau sau pe care le-am cumparat din călătoriile mele. Cele mai exotice ediții sunt ELLE Thailand și ELLE USA.

ELLE m-a învățat măsura, mi-a fost supliment de cultură, mi-a arătat o lume frumoasă și decentă, o oază de bun simț și rafinament în mijocul publicațiilor de scandal. Devenirea mea ca femeie, stilul meu vestimentar și alegerile mele în materie de cultură au fost influențate de ELLE timp de 20 de ani.

Mărturisesc că iubesc print-ul și mi-e greu să citesc articole online; nimic nu se compară cu gestul de întoarcere a paginii tocmai citite, cu emoția și curiozitatea care mă însoțesc neștiind ce voi descoperi pe pagina următoare.

Îi doresc revistei ELLE să aibă în continuare o influență pozitivă asupra tinerelor din România. Avem mare nevoie de bun simț și rafinament! Femeile în devenire au nevoie de repere de calitatea – de cele oferite de ELLE!

Am încredere că ELLE va fi mereu etalonul eleganței și trend-ului, la superlativ!

Cu prietenie,

Anamaria Lantoș”

Foto: arhivă personală Anamaria Lantoș

Citește și:
Internship la ELLE: Ce am învățat acolo? Află chiar de la interne!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle