Ce să treci în CV dacă vrei să obții un job în IT

Ce să treci în CV dacă vrei să obții un job în IT

Text: Mihaela Pascari

Nu este imposibil să obții un loc de muncă în industria IT, mai ales dacă te implici în fiecare etapă a procesului de recrutare. Redactarea CV-ului este primul pas spre jobul mult dorit, de aceea e important să-l tratezi cu seriozitate. Iată câteva recomandări care te pot ajuta să creezi un CV pe placul recrutorilor din IT.

Ce ar trebui să conțină CV-ul tău

Axează-te pe calitate, nu pe cantitate

Fiind o industrie destul de complexă, s-ar putea să te gândești că ai nevoie și de un CV stufos. Regula în IT este însă la fel ca și în celelalte domenii, CV-ul nu ar trebui să conțină mai mult de două pagini. Gândește-te la calitatea informațiilor, și nu la cantitatea acestora. Asigură-te, de asemenea, că are o structură clară și este ușor de citit.

Pregătește câte un CV pentru fiecare job la care aplici 

De regulă, candidații se folosesc de un CV generic pe care-l trimit către potențialii angajatori. Totuși, în IT este important să-ți pregătești câteva șabloane pe care să le poți adapta în funcție de rolul pentru care candidezi. Acesta ar trebui să conțină obligatoriu informații despre experiența ta anterioară, competențele cheie pe care le deții, calificările, dar și realizările. Mai mult, citește cu atenție specificațiile rolului pentru care aplici și adaptează CV în funcție de compania/departamentul și poziția pentru care aplici. Deși acest lucru îți poate consuma mai mult timp, te poate ajuta să obții jobul mult dorit.

Fii cât mai clar și nu exagera cu termenii specifici din domeniu

Desigur, e important să arăți încă din CV că ai cunoștințele necesare pentru jobul scos la bătaie. Totuși, gândește-te că recrutorii nu întotdeauna sunt la curent cu toate aplicațiile sau termenii tehnici pe care îi folosesc angajații din această industrie. Dacă nu ești sigur că recrutorul cunoaște toți termenii precizați în CV, atunci completează-l cu explicații.

Evidențiază-ți experiența anterioară 

Chiar dacă nu ai mai lucrat în această industrie, încearcă să precizezi în CV toate activitățile care au legătură cu domeniul IT și cu care ai interacționat în trecut.

Ce ar fi bine să elimini din CV 

Salariul dorit. Ca să nu dai rateu cu o sumă prea mare sau prea mică, cel mai bine este să nu treci astfel de informații în CV. Poți negocia salariul după ce primești oferta de angajare.

Scurtează lista de interese personale 

Recrutorii vor să te cunoască mai bine încă din CV-ul de angajare. Însă, nu este necesar să incluzi prea multe informații despre interesele tale personale. O listă prea lungă de hobby-uri nu are importanță asupra deciziei angajatorului de a te angaja, ci din contră te poate descalifica.

Cum îți sună o carieră în IT?

Te poți înscrie la cursurile online gratuite puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Ai de ales dintre cele două calificări: în JavaScript sau în QA.

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:
– Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
– Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
– Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
– A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 – Educație și competențe
ID proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Contact:
SILVIU PETRESCU
silviu.petrescu@ejobsgroup.ro
0729.729.843

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle