Ce gandesc, de fapt, barbatii despre femei, casatorie si sex

Impartim cu ei birourile, barurile si dormitoarele. dar stim cu adevarat ce le trece prin minte? Dintr-un sondaj ELLE am aflat ce gandesc barbatii despre femei, ce cred despre ei insisi si cum este sa fii barbat in secolul 21.  

Ce gandesc, de fapt, barbatii despre femei, casatorie si sex

S-a tot vorbit secolul trecut de „fe­meia independenta si puternica. Era un fel de revelatie a lumii intregi despre ce poate sa faca o femeie, in afara indatoririlor sale milenare, de a face si a creste copii. Femeia a fost mai putin asociata cu viata de familie, cat cu o adevarata pu­tere sexuala si financiara. Cat despre barbati… Erau si ei prin preajma, mai putin misogini si mai mult interesati de sexul opus ca partener de viata sau de afaceri. Acum discutiile sunt dominate de criza lor de identitate, se spune ca sunt cam confuzi in ce priveste rolul lor langa o femeie. S-ar putea sa fie doar vorbe, dar noua ne-au trezit interesul.

Ca sa afle adevarul, ELLE UK, impreuna cu o revista pentru barbati, a realizat un sondaj pe Internet din care au adunat impresii care dezvaluie gandurile barbatilor in privinta femeilor, casatoriei sau sexului. Au fost intervievati peste 1.400 de subiecti. Initial, rezultatele pareau sa confirme faptul ca barbatii se simt confuzi in privinta locului pe care il ocupa intr-o lume postfeminista. Aproape 20% dintre cei care au participat la sondaj au spus ca „habar nu au ce inseamna sa fii barbat zilele astea!'.

Barbatul de azi este mai degraba genul sexy-cumsecade decat sexy-rebel si urmeaza exemplul lui David Beckham in a imbina cariera cu famili­a. Ge­neratia aceasta vede femeia ca pe o prietena si nu ca pe un inamic, iar daca nu au partenere, nu mai sunt considerati pierduti pentru societate. Oricat de pompos ar suna, barbatii moderni ne arata respect in dormitor (doua treimi nu si-au inselat partenerele cu care sunt acum) si la locul de munca.

Cei mai multi nu au nici o problema fiindca au o sefa, nu le pasa daca prietena sau sotia castiga mai mult decat ei si studiul aceasta arata ca sunt chiar usurati ca responsabilitatile nu mai sunt lasate pe umerii lor, asa cum se obisnuia pe vremuri. Sa fie vorba de inceputul sfarsitului bataliei dintre sexe? Sa nu ne grabim cu concluziile, caci 14% dintre ei sunt indignati de faptul ca egalitatea intre sexe inseamna ca se asteapta din partea lor sa faca mai multe treburi gospodaresti. Se pare ca ar mai fi ceva drum de parcurs pana vom cadea la pace…

Sex si infidelitate

Studiul acesta arata ca imagi­nea barbatului burlac, care in fie­care noapte se duce si se distreaza prin baruri si agata femei, este doar o legen­da. Cei mai multi bar­bati singuri (53%) fac sex doar de cateva ori pe an, iar un sfert dintre ei nu au avut vreo­data o relatie de lunga du­ra­ta. Barbatii care se pare ca fac cel mai des sex sunt cei care au o partenera cu care locu­iesc – 17% dintre acestia fac sex in fiecare zi, in timp ce doar 2% dintre barbatii singuri si 4% dintre cei casatoriti se… descurca atat de bine. Cei mai multi barbati angajati in relatii serioase fac sex cam de trei ori pe saptamana, de­si un numar mare (19%) a­jung doar la performanta de o data pe saptamana.

Casa­to­ria pare sa a­fecte­ze viata se­xuala: 14% dintre barbatii casatoriti spun ca au facut sex doar de cateva ori pe an. Singuri sau nu, barbatii sunt in­sa foarte familiarizati cu a­ventu­rile de o noapte. 69% au avut intre una si cinci esca­pa­de, in timp ce 7% au spus ca au avut mai mult de 20. Pusi in fa­ta dilemei morale „o iubesti, dar ai sansa unei aventuri, ce faci?', aproa­pe o treime dintre bar­bati au spus ca ar profita de a­ceasta aventura.

Grupul de barbati cei mai tentati sa o faca? Cei casatoriti. Pe de alta parte, doua tre­imi dintre barbatii care aveau o re­latie au spus ca nu si-au inselat ni­cio­data partenera si peste juma­tate dintre cei singuri au spus ca intotdeauna au fost fideli parte­ne­relor. Dintre barbatii care si-au in­selat partenerele, doar 6% au gasit experienta excitanta si isi doresc s-o repete. Un nu­mar mare, 44% dintre cei care au inselat partenera, regreta atat de mult incidentul incat jura ca n-o sa se mai intample ni­cio­data.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle