Ce fac eu aici (3), de Alex. Leo Serban

Amanda este americanca din Malibu, California. A preluat „The Cocker” – un B&B cochet situat in San Telmo, la citeva strazi de mine – in 2008, dupa ce Ian & Aiden, cuplul de englezi care cumparase apartamentul punindu-l pe roti, l-a vindut si s-a mutat in Columbia.

Ce fac eu aici (3), de Alex. Leo Serban

Amanda a studiat sociologia, dupa care a lucrat pentru Butterfield & Robinson, o firma profilata pe „luxury bikes”. Principiul acestor tururi este ca faci tarile respective (pina acum, Italia, Irlanda, Franta, Letonia si Estonia) pe bicicleta, cu opriri numai la hoteluri de lux; cine vrea si tari mai exotice (gen China sau India) trebuie sa se astepte sa scoata din buzunar cam 22.000 de dolari de caciula…

Amanda a descoperit „The Cocker” in momentul in care, lucrind pentru B&R, a cautat un hotel cool pentru clientii ei biciclisti. „The Cocker” se numeste asa pentru ca Ian & Aiden aveau, la vremea respectiva, un cocker spaniel pe nume Rocco. Statueta acestuia trona in hol pina de curind, cind un client neatent a spart-o din greseala.

Amanda a introdus in „meniul” hotelului clasele de tango (fratele ei este dansator profesionist), dar, in rest, a pastrat totul orientat pe ideea de „mic, dar sic”; designul locului este asa cum il lasase Ian, decorator de felul lui. Lucrul cel mai fascinant in legatura cu „The Cocker” este arhitectura lui interioara. Practic, totul se intimpla incepind cu primul etaj – unde sint holul de primire, salonul cu pian, bucataria si sufrageria –, din care urci pe o scara metalica in spirala pina la etajul urmator unde sint trei camere, fiecare cu mica (sau mai marea) ei terasa. Cine nu are rau de inaltime (si vrea inca si mai mult privacy) poate sa urce inca o scara in spirala, si mai ingusta, pina la dormitorul de deasupra, cu terasa cu hamac pe acoperis.

Amanda nu are un staff propriu-zis, cu exceptia ocazionalei femei de serviciu. Ea se ocupa de tot – de la primirea oaspetilor si pina la pregatirea micului dejun. Este ea insasi unul dintre cei sase investitori, toti ceilalti traind in strainatate. Este investitia profitabila? Mmm, nu prea… Cind a preluat B&B-ul, Argentina parea sa se fi restabilit dupa crahul national din 2001 care a dus trei sferturi din populatie la sapa de lemn, anulind clasa de mijloc.

Or, cum clientii ei (in general honeymooners sau cupluri fara copii) sint oameni cu pretentii care si-ar putea permite oricind un sejur la Sheraton, dar prefera hotelurile mici si cu personalitate, fiecare sedere la „The Cocker” este ca o cursa cu bicicleta pe un teren accidentat, cu o punga cu oua pe ghidon… S-a intimplat ca zona sa fie lasata fara apa timp de 48 de ore, moment in care Amanda a fost nevoita sa returneze banii.

In materie de servicii, Buenos Aires-ul, in ciuda aerului sau cosmopolit, e (totusi) 100% latin, asa ca trebuie sa fii pregatit sa te „bazezi” pe legendara indolenta a meseriasilor sai. Dar Amanda merge mai departe. Cit? Nici ea nu stie…

Articol publicat in ELLE Aprilie 2010

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle