Atenție la ce spui! Nu vrei să jignești, dar aceste cuvinte rănesc și pot duce la despărțire

Bărbații sunt mult mai sensibili decât par, iar cu o vorbă spusă-n vânt poți să jignești. În final nu obții ce vrei, ba chiar relația e afectată iremediabil.

Atenție la ce spui! Nu vrei să jignești, dar aceste cuvinte rănesc și pot duce la despărțire

Ții la el și ultimul lucru pe care îl vrei e să-l jignești. Dar câteodată pur și simplu nu îți dai seama ce-ți spui, formulezi mai puțin delicat sau încerci să apelezi la tehnici de manipulare care au un eșec răsunător. Bărbații au un orgoliu imens și din cauza asta relația se poate încheia? Mai degrabă devin vulnerabili și în spatele orgoliului se află multă teamă.

Îl ataci în public

Bărbații au nevoie și ei să se simtă în sguranță. Să știe că faci parte din echipa lor, că îi susții și la nevoie le aperi spatele. Și sunt situații când vă aflați în public, cu prietenii în oraș, poate la o cină de afaceri unde sunt invitate și partenerele. Iar într-un moment în care contrazicerile sunt evidente tu începi să îl critici de față cu toată lumea. Asta îi atacă imaginea de sine, masculinitatea și pentru mulți bărbați reprezintă un punct de cotitură pe drumul despărțirii.

Îl compari cu fostul tău iubit

Involuntar sau nu poți face aceste comparații în mintea ta. Iar când comparațiile sunt verbalizate, insiști cât de priceput era un fost, iar el nu este în stare să te ajute cu lucrul de care ai nevoie… situația devine explozivă. Pentru bărbați serviciul, câți bani câștigă, priceperea în anumite domenii reprezintă penajul păunului. E modalitatea lor de a-și flutura bărbăția. Și ce atacă un bărbat decât comparația cu cineva important din trecutul tău, pe care tu îl consideri superior lui? Evident că va pune la îndoială motivele pentru care sunteți împreună și relația în sine.

Îl ameninți cu despărțirea

Nimic trivial, dar care îi poate trezi traume din trecut și reactiva răni nevindecate. Dacă are un istoric de abandon în care unul dintre părinți a dispărut definitiv din viața sa, a fost lăsat mai mult pe la bunici, când tu îl ameninți cu despărțirea ca modalitate de manipulare să obții anumite lucruri… ai putea fi uimită de reacția sa. Care tinde să fie una categorică și decisivă. Cu fiecare ceartă mai aprinsă în care ameninți că îl părăsești, intră constant în zona de instabilitate care îl pune în pericol emoțional și îl face să sufere. El se teme de o iminentă despărțire pe care tu o faci să sune cât se poate de real. Așa că decât să stea cu drobul de sare deasupra capului, mai bine evită și iese din relație.

Încerci să îl motivezi prin critică

Acesta este desigur un comportament învățat din copilărie și adolescență în propria ta familie de origine. Părinții tăi te impulsionau prin critică și invalidare, iar tu ca să nu le pierzi afecțiunea ai devenit o desăvârșită perfecționistă. Așa că, mai mult sau mai puțin conștient, aplici aceeași tehnică în cuplu. Crezi că îl motivezi criticându-l, că asta îl va face mai ambițios, dar efectul este invers celui scontat. Își pierde încrederea în el și nu va avea curaj să meargă pe un drum necunoscut, să își asume riscuri. Sau se va simți atât de atacat încât va încheia relația fără să se uite în urmă.

Citește și:
Lecții false despre dragoste pe care le înveți din filme! Sunt toxice și te influențează negativ

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle