Amândoi vreți să aveți o relație mai bună? Întrebări-chestionar la care e indicat să răspundeți în cuplu

O relație mai bună de cuplu implică asumare și mult efort conștient. Iată ce nuanțe ale relației este necesar să lămuriți.

Amândoi vreți să aveți o relație mai bună? Întrebări-chestionar la care e indicat să răspundeți în cuplu

O relație mai bună nu se întâmplă peste noapte și nu de la sine, indiferent cât de compatibili considerați că sunteți. Chiar și o relație cu vechime, rodată, se transformă în timp, iar evoluția fiecăruia dintre voi, diferită, nu în sincronicitate, impactează cuplul. Cine sunteți acum poate că nu are nicio legătură cu cine erați acum cinci ani. Sunteți la început de drum? Cuplul vostru e unul tânăr? Indiferent de etapă, o evaluare sinceră vă va ajuta să vă trasați mai bine direcția corectă către care vreți să vă îndreptați.

Intenția

Sună amuzantă întrebarea bunicilor sau părinților: dar ce intenții are cu tine? Însă e cât se poate de legitimă. Ce intenții aveți fiecare în ceea ce îl privește pe celălalt, dar relația? E o exprimare mai pretențioasă a clasicului ce vrei de la mine? Dacă nu îți place răspunsul sau simți că ai nevoie de mai multe date le poți cere cât se poate de concis.

Prioritățile

Fiecare cuplu are prioritățile sale, impactate desigur de prioritățile personale. Întâi vreți să stați cu chirie, să vedeți cum vă înțelegeți? Vreți ca inițial să rezolvați partea financiară, niște economii, și apoi să faceți un copil? O casă e prima pe listă, iar apoi mărirea familiei? Puneți pe primul plan cariera, pentru următorii câțiva ani, știind că un copil necesită mult timp? Vreți întâi să vă distrați în doi, iar responsabilitățile mai mari să le amânați pentru mai târziu?

Ce mă deranjează…

… sau stresează legat de cuplu și modul în care interacționăm. Poate faptul că unul dintre voi ajunge târziu acasă de la birou. Dezordinea lăsată de celălalt. Faptul că ieșiți într-un grup de prieteni, iar când se întâmplă asta parcă nu vă mai cunoașteți și nu aveți treabă unul cu celălalt până la plecare. Tachinări interpretate ca lipsă de respect. Alinturi ce anihilează masculinitatea sau feminitatea. Independența sau dependența extremă. Distribuirea inegală a treburilor casnice. Activități în timpul liber care sunt epuizante sau mai mult pe placul unuia singur, celălalt cedând.

Cum am nevoie să primesc iubire

Îi oferi celuilalt așa cum ai tu nevoie să primești, dar oare e ceea ce își dorește? E necesar să stabiliți care sunt limbajele iubirii la nivel individual. Apoi ce puteți face împreună pentru a vă crește și hrăni relația. Poate că aveți nevoie de timp mai mult în doi, dacă în general ieșiți cu familiile voastre sau prietenii. De un spațiu numai al vostru în cazul în care locuiți și cu alte persoane. Sau, dimpotrivă, socializare mai multă. O diversificare a petrecerii timpului liber. Activități doar tu și cu el, dacă sunteți părinți iar acest rol v-a acaparat în totalitate. Ajutor de la bunici sau o bonă.

Somn și alimentație

Ai spune că este o chestiune personală, dar se rezumă mult și la viața în doi. Dacă unul vrea să slăbească, celălalt să nu mai aducă acasă prăjituri și ciocolățele. Ajută să vă băgați în pat la aceeași oră, chiar dacă tu vrei să citești și el vrea să doarmă. Ține de conexiune, de a vă simți fizic. Cât timp alocați somnului? Cât de sănătos mâncați? Faceți sport împreună sau separat? Calitatea relației este influențată și de stilul alimentar (mai ales când asta e o valoare pentru unul sau amândoi) și de odihnă. Știi deja că oricine devine irascibil și mai puțin răbdător atunci când nu doarme suficient.

Citește și:
Ce te face să fii infidelă și nu ai curajul să ceri partenerului tău

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle