Acestea sunt cele mai fericite țări din lume în 2018, potrivit ONU – pe ce loc se află România

Potrivit celui mai recent clasament World Happiness Report, dat publicității de ONU, cea mai fericită țară din lume în 2018 nu mai este Norvegia, ca în 2017.

Acestea sunt cele mai fericite țări din lume în 2018, potrivit ONU – pe ce loc se află România

Prima poziție din acest clasament, care cuprinde 156 de țări, este ocupat de Finlanda, urmată în TOP 5 de Norvegia, Danemarca, Islanda și Elveția.

Topul a fost realizat pe baza a mai multe aspecte care influențează nivelul de mulțumire și starea de bine a populației: venitul, libertatea de exprimare și cea socială, speranța de viață, asistența socială, generozitatea și încrederea în autorități.

„Cele cinci țări din top au aproape aceleași valori pentru cei șase factori pe care îi luăm în considerare atunci când analizăm nivelul de fericire. Și patru dintre aceste țări – Danemarca, Elveția, Norvegia și acum Finanda – s-au aflat în primele șase poziții din acest clasament încă de când am început să îl realizăm”, declară John Helliwell, profesor emerit de economie la Universitatea din British Columbia.

Același clasament a relevat faptul că Finlanda este și țara în care trăiesc cei mai mulți imigranți fericiți.

TOP 10 este completat de Olanda, pe locul șase, apoi Canada, Noua Zeelandă, Suedia și Australia.

Ultimele locuri sunt ocupate de Yemen (152), Tanzania (153), Sudanul de Sud (154), Republica Centrafricană (155) și, pe ultimul loc, Burundi.

Probabil te întrebai unde se află România în clasament. Ei bine, țara noastră ocupă locul 52, în timp ce Moldova este pe locul 67.

Citește și:
Cel mai puțin vizitate țări din lume, ideale pentru o vacanță unică

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle