8 intrebari dificile la interviul de angajare: cum raspunzi la ele?

Iata tot ce ai nevoie sa stii inainte de interviul vietii tale!

8 intrebari dificile la interviul de angajare: cum raspunzi la ele?

I.1: Unde te vezi in 10 ani?'

Angajatorii nu te intreaba acest lucru pentru a sti care sunt scopurile vietii tale. Ceea ce isi doresc e sa afle daca motivul pentru care aplici se potriveste job-ului pe care ti-l pot oferi. Solutia e ca raspunsul tau sa contina informatii referitoare despre cum acel loc de munca ajuta in dezvoltarea carierei tale.

I.2: Care e cea mai mare slabiciune a ta?'


Unul dintre motivele majore pentru care angajatorii intreaba acest lucru e pentru ca isi doresc sa vada cum te descurci cu presiunea si cu intrebarile inconfortabile – nu vor doar sa te agite. Vorbeste despre un domeniu in care nu esti atat de puternica, iar daca reprezinta un aspect critic pentru postul pentru care aplici, mentioneaza ca lucrezi in dezvoltarea acelor abilitati. Acest lucru demonstreaza ca esti responsabila, iti doresti sa cresti si ca esti capabila sa inveti.

I.3: „Care sunt asteptarile tale salariale?'

Salariul tau ar trebui sa fie bazat pe rata normala din domeniul tau, pe natura job-ului (cat e de solicitant? Cate ore lucrezi), avantajele si beneficiile contractului, in functie de experienta ta. Daca trebuie sa dai o cifra, ofera una aproximativa si spune-le de ce ar trebui sa fii platita atat.

I.4: „Da-mi un exemplu in care ai depasit o situatie critica in cadrul fostului tau loc de munca.'

Majoritatea intampinam momente neplacute in cadrul job-ului. Asadar, cel mai bine e sa optam pentru sinceritate, sa spunem cinstit cum ne-am descurcat intr-o situatie data, ce am invatat de pe urma ei, chiar daca nu s-a sfarsit asa cum ne-am fi dorit. E ok sa relatezi modul in care o situatie aparent neplacuta a dus la dezvoltarea ta personala si profesionala.

I.5: „Care e aportul pe care l-ai aduce in companie?'

Iti vei dori sa vorbesti despre cum te-ai evidentiat in trecut, inclusiv despre realizarile tale, despre cum le poti aplica pentru succesul pe viitor al companiei. Vorbeste despre modul in care ti-ar placea sa aplici acele lucruri pentru succesul viitoarei tale echipe.

I.6: „Care sunt aspectele in care crezi ca firma are nevoie de imbunatatiri?'

Angajatorii vor sa vada ca ti-ai facut temele, ai facut un research despre companie si ca esti la curent cu stirile din industrie. Asadar, in momentul in care raspunzi acestei intrebari, vorbeste despre modul in care poti avea o contributie semnificativa. Acest lucru presupune sa te gandesti la provocarile postului si la impartasirea planurilor pe care ti-ar placea sa le pui in aplicare, astfel incat compania sa beneficieze de pe urma lor.

I.7: „De ce ar trebui sa te angajez?'

Adevarata intrebare e, de fapt, referitoare la increderea ta in propriile tale abilitati de a excela in acel post. E oportunitatea ta de a-ti sublinia calificarea si motivele care te fac excelenta pentru locul de munca oferit. Evidentiaza-ti calitatile care te vor pune intr-o lumina buna in fata altor aplicanti.

I.8: „De ce vrei sa parasesti locul de munca actual?'

Cel mai bun raspuns este cel oferit care nu implica o perspectiva negativa. Poti spune oricand ca vrei sa avansezi. Mentioneaza ca ai invatat o multime de lucruri in cadrul job-ului actual si ca te-ai bucurat sa lucrezi alaturi de echipa, doar ca e momentul pentru o schimbare si ca te vezi aducand o mare contributie la job-ul pentru care aplici.

Text: Denisa Matei

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle