8 cărți de citit într-un weekend

Se termină carantina și nu ai terminat încă toate planurile mărețe pe care le-ai făcut la începutul ei? Nu e timpul pierdut să recuperezi câteva lecturi.

Chiar dacă în această perioadă de auto-izolare nu ai citit cât de mult ți-ai propus, nu ai văzut câte filme ai fi vrut sau nu ai făcut sport așa cum te îndemnau antrenorii de yoga de pe YouTube, nu e cazul să intri în panică. Ți-am pregătit o listă de lecturi cool, pe care poți să le dai gata într-un weekend.

Obiecte ascuțite, de Gillian Flynn (ed. Trei)

Nu vă lăsați intimidați de cele peste 300 de pagini, pentru că odată ce veți pune mâna pe romanul lui Gillian Flynn vă veți anula restul planurilor pentru weekend. O jurnalistă de investigație se întoarce în orașul natal pentru a investiga moartea unei adolescente, iar această întoarcere va răscoli și trecutul propriu. Poate că ai văzut deja mini-seria HBO cu Amy Adams în rolul principal, dar în orice caz, lectura merită cu prisosință.

Între ei. Amintiri despre părinții mei, de Richard Ford (ed. Black Button Books)

Prima scriere de non-ficțiune a scriitorului laureat cu Pulitzer John Ford este în același timp o privire asupra Americii de la jumătatea secolului XX, cât și un portret intim al vieții sale de familie, un tribut adus părinților săi. Între ei. Amintiri despre părinții mei este o carte de memorii remarcabilă prin stilul său și exercițiul de introspecție.

Marele Gatsby, de Francis Scott Fitzgerald (ed. Corint)

Nu poți da greș cu (re)citirea unui clasic, iar Marele Gatsby este cu siguranță o carte de neratat. Dacă ai citit-o acum mai mulți ani, plăcerea redescoperirii nu va fi deloc de neglijat, iar dacă acum pui mâna pe ea prima oară vei înțelege ce-ai pierdut dacă nu știai povestea decât din perspectiva filmului cu Leo DiCaprio.

Tabachera din Bagombo, de Kurt Vonnegut (ed. Humanitas Fiction)

Ce poate să meargă mai bine într-un weekend decât un volum de proză scurtă, cu atât mai mult cu cât autorul este nimeni altul decât Kurt Vonnegut? Tabachera din Bagombo reunește povestirile publicate în periodice în perioada de după cel de-al doilea război mondial. Cu umor, ironie și tandrețe, acestea vorbesc despre momentele de criză din viața unor oameni obișnuiți.

Industria liniștirii adulților, de Anastasia Gavrilovici (Casa de editură Max Blecher)

La începutul anului, poeta Anastasia Gavrilovici primea Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru debut pe anul 2019. Nici nu e de mirare – Industria liniștirii adulților este unul dintre cele mai puternice volume de poezie din ultimii ani, care te va fermeca iremediabil.

Sonia ridică mâna, de Lavinia Braniște (ed. Polirom)

Al doilea roman al Laviniei Braniște este compus din multe straturi – avem disecarea relațiilor de familie, diferența dintre rural și urban, relații de gen, dar și o analiză subtilă a comunismului. Totul sub pretextul unei povești despre o freelanceriță care vrea să facă un scenariu de film despre familia Ceaușescu.

Scene din inimă, de Malena Ernman (ed. Seneca)

Editura Seneca, prima editură verde din România, a publicat cartea Malenei Ernman, mama activistei de mediu Greta Thunberg. Autoarea vorbește despre provocările unei familii cu doi copii cu tulburări de comportament în vremuri de criză globală, iar poveștile ei sunt o lecție pentru orice altă familie.

Fata cu Leica, de Helena Janeczek (ed. ART)

Scriitoarea Helena Janeczek spune povestea Gerdei Taro, prima fotografă din lume ucisă pe front, prin intermediul a trei martori care au împărțit cu ea aceeași viață și aceleași pasiuni. Taro plecase în Spania alături de Robert Capa, cel care o învățase să folosească un aparat Leica, pentru a documenta Războiul Civil.

Citește și:
Hollywood e serialul exagerat de optimist de care avem nevoie acum

Foto: PR, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle