7 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le spui zilnic partenerului

Mentinerea si dezvoltarea unei relatii amoroase pot fi incluse pe lista celor mai dificile misiuni. Pentru ca aceasta sa fie o legatura sanatoasa, lipsita de suferinte inutile, sunt necesare mai multe elemente ca iubirea, atractia si comunicarea.

7 lucruri esentiale pe care ar trebui sa le spui zilnic partenerului

Discutiile deschise si sincere au puterea de a rezolva impasuri si neintelegeri, de aceea nu ar trebui evitate, iar cateva fraze repetate in fiecare zi ar putea intari legatura dintre tine si iubitul tau.

1. Te iubesc!

Te iubesc' este una dintre cele mai importante fraze rostite intr-o relatie, oferind un grad de certitudine a afectiunii dintre parteneri. Pentru ca fiecare dintre noi este diferit, acest tip de declaratie ar putea fi mai dificil de verbalizat pentru unele persoane, insa este important ca iubitul tau sa stie cat de mult il iubesti si cat de fericita esti alaturi de el.

2. Ce sexy esti!

Atractia dintre doua persoane este unul dintre elementele ce constituie baza unei relatii. Este important ca acest sentiment sa fie pastrat viu, iar partenerul tau sa fie sigur de faptul ca este atractiv si ca il doresti. Nu ezita sa ii faci complimente iubitului si sa ii spui cat de aratos ti se pare. Cu siguranta, viata voastra sexuala si relatia vor avea doar de beneficiat de pe urma acestor trei cuvinte simple!

3. Imi doresc sa fiu cu tine!

Aceasta fraza nu este neaparat o declaratie cu tenta sexuala, ci o reasigurare a alegerii pe care fiecare dintre voi o face zi de zi: decizia de a fi impreuna. Din cauza ritmului alert de viata, a stresului si a lipsei de comunicare, nesiguranta isi poate face loc intr-o relatie. Astfel, este important ca atat tu, cat si iubitul tau sa aveti parte de aceasta siguranta, iar cateva cuvinte spuse in fiecare zi ar putea fi exact ceea ce trebuie pentru ca cele doua persoane ce formeaza un cuplu sa stie ca sunt  pretuite.

4. Imi place mult cum…!

Aprecierile din partea partenerului de viata si sustinerea acestuia ar putea fi reteta reusitei in viata. Daca exista un lucru pe care il apreciezi la iubitul tau, este important ca si el sa stie acest lucru. Complimenteaza-l pentru cina gatita de el sau pentru noul proiect obtinut la munca. Cateva cuvinte de apreciere ii vor spori siguranta de sine, iar pe tine te va aprecia si mai mult pentru suportul aratat. Este important ca iubitul tau sa fie constient de faptul ca tu acorzi atentie reusitelor lui!

5. Te respect!

Unii factori ai vietii haotice si al ritmului foarte rapid in care decurg zilele sunt un catalizator pentru stres, iar acesta se poate rasfrange si asupra relatiei. Certurile cauzate de catre acesti factori pot da nastere unor cuvinte suparatoare, spuse din impuls. Efectul produs de acestea poate fi remediat daca fiecare dintre parteneri isi aduce aminte de respectul fata de celalalt. Acest element important al unei relatii si verbalizarea acestui sentiment ar putea fi cheia catre rezolvarea unei situatii tensionate.

6. Multumesc!

Uneori am putea avea tendinta de a renunta la cuvinte precum multumesc' sau te rog', atunci cand comunicam cu persoanele cele mai apropiate, insa acest lucru nu inseamna ca ele nu sunt importante. Multumeste-i iubitului tau atat pentru lucrurile marunte pe care le face pentru tine, cat si pentru cele mai importante. Se va simti apreciat, iar data viitoare va face ceva pentru tine cu si mai mare placere!

7. Cum te simti?

Comunicarea este motorul ce mentine vie o relatie. Daca aceasta lipseste, partenerii pot acumula frustrari, simtindu-se neintelesi, in acelasi timp nestiind ce se intampla in sufletul partenerului lor. Incercati sa stabiliti un anumit interval de timp in fiecare zi pentru a discuta ce se intampla cu fiecare dintre voi, ce griji si nevoi, bucurii sau asteptari aveti. Veti reusi sa evitati anumite blocaje emotionale si de comunicare, iar relatia va putea evolua.

Foto: Loving couple from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle