7 dintre cele mai celebre cupluri de artiști din istorie

De-a lungul istoriei, mai multe cupluri ne-au atras atenția prin originalitatea și spiritul lor creativ. Fie că au sfârșit iubindu-se veșnic sau într-o despărțire dramatică, ne vom aminti de ei mereu.

Dincolo de dramele și poveștile amoroase ale celebrităților, stau alte evenimente la fel de intrigante, care pentru acești artiști au rămas în istorie. Iată șapte cupluri ale căror relații au trecut prin multe încercări:

1. Pablo Picasso și Françoise Gilot

Se cunoaște foarte clar faptul că Picasso a avut o mulțime de muze, însă cea mai faimoasă dintre ele rămâne Françoise Gilot, o artistă alături de care acesta a avut doi copii. Cei doi s-ar fi cunoscut într-un restaurant, unde Picasso a cucerit-o cu un bol de cireșe. Cei doi au fost împreună zece ani, însă relația a fost prea volatilă pentru a rezista trecerii timpului. Tu stii cine a fost Pablo Picasso, omul al carui nume are 23 de cuvinte?

2. Frida Kahlo și Diego Rivera

Frida și Diego s-au căsătorit în 1929, însă au divorțat după ce s-a descoperit că Rivera își înșela soția cu sora ei, Christina. Frida, la rândul ei, și-a înșelat partenerul cu Josephine Baker. După această situație dramatică, cei doi s-au împăcat și au rămas împreună până la moartea Fridei în 1954, pe care Rivera a descris-o ca fiind cel mai tragic moment din întreaga sa existență.

3. Alfred Stieglitz și Georgia O’Keeffe

Cariera sa impresionantă a purtat-o pe Georgia O’Keeffe în New Mexico, fiind nevoită astfel să păstreze o relație la distanță cu soțul ei, Alfred Stieglitz. care era cu 20 de ani mai în vârstă decât artista. Cei doi și-au trimis scrisori de dragoste până la moarte. Mai târziu s-a aflat că numărul acestor ajungea la 20.000 de exemplare.

4. Marina Abramovic și Ulay

Marina și Ulay erau născuți în aceeași zi și se considerau ca fiind „părți dintr-un corp cu două capete”. Arta pe care o realizau împreună este cu adevărat memorabilă, însă expoziția de rămas-bun a fost cu adevărat tragică – venind din direcții opuse, Marina și Ulay s-au întâlnit la mijlocul Marelui Zid Chinezesc, iar ani mai târziu, într-unul din show-urile Marinei, The Artist is Present, Ulay a apărut de nicăieri, desfășurând un moment incredibil pentru public.

5. Sylvia Plath și Ted Hughes

Sylvia Plath și Ted Hughes au fost foarte îndrăgostiți unul de celălalt, însă în mai puțin de un an, infidelitatea lui Ted a dus la o ruptură în căsnicie, Sylvia transformându-și rănile în cuvinte în The Bell Jar, însă scrisul nu a fost un loc de refugiu, luându-și viața mai târziu. Ted a fost unul dintre cei mai buni scriitori ai secolului XX, iar viața sa după moartea Sylviei a constat în editarea lucrărilor ei și scriind o carte de poezii care au reflectat asupra morții sale.

6. Simone de Beauvoir și Jean-Paul Sartre

Simone de Beauvoir și Jean-Paul Sartre au fost împreună 50 de ani, însă era cunoscut faptul că cei doi își împărțeau amanții și aveau o relație deschisă. Ambii filozofi au contribuit la dezvoltarea existențialismului, însă nu s-au căsătorit niciodată și nici nu au avut copii. Cei doi s-au întâlnit în 1920, când studiau pentru o examinare după absolvire.

7. Jackson Pollack și Lee Krasner

Această relație a fost una cu multe probleme, printre care s-a numărat și dependența de alcool a lui Pollack. Atât Jackson, cât și Lee iubeau arta, ceea ce a menținut relația pe linia de plutire, însă Lee devenise foarte independentă, iar în final, prea bună pentru imprevizibilul Pollack. Acesta întâlnit-o la 24 de ani, când era beat și deja alcoolic.

Citește și:
8 filme care te vor face să apreciezi mai mult viața

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle