6 semne care îți arată că mariajul vostru va rezista în timp

Niciun cuplu nu se căsătorește plănuind să treacă printr-un divorț. Chiar și în relațiile sănătoase există conflicte, însă cel mai important lucru este modul în care partenerii reușesc să-și rezolve diferențele.

6 semne care îți arată că mariajul vostru va rezista în timp

Toate cuplurile se confruntă cu probleme în cadrul unui mariaj, însă modul în care acestea sunt rezolvate arată dacă sunteți sau nu făcuți unul pentru celălalt. Experții ne spun care sunt cele șase semne prin care îți poți da seama dacă mariajul vostru va rezista în timp:

Vă acceptați reciproc lucrurile pe care nu le aveți în comun

Poate suna destul de simplu, însă căsătoriile durează în timp atunci când cuplurile își respectă reciproc diferențele, când le descriu drept „provocări' și nu „catastrofe'. Dacă, de exemplu, partenerului tău îi face plăcere să cheltuie bani, încearcă să înțelegi de unde pornește această dorință și să accepți că în anumite părți ale lunii poate fi puțin risipitor, în loc să te străduiești să îl schimbi. Vorbim, bineînțeles, despre cheltuieli minore.

Vă iubiți necondiționat

Atunci când vă acceptați și vă iubiți reciproc așa cum sunteți, este un semn bun că mariajul vostru va rezista în timp. Asta înseamnă că vă îmbrățișați atât părțile bune, cât și pe cele mai dificile, și încercați să rezolvați conflictele cu mult calm și înțelegere. De asemenea, denotă că vă împărtășiți cele mai sincere gânduri și sentimente, ceea ce vă întărește legătura, iar iubirea dintre voi nu este condiționată de un anumit aspect al vieților voastre.

Vă acceptați trecuturile

Indiferent de persoana care obișnuia să fie înainte să te cunoască, iubitele pe care le-a avut sau experiențele prin care a trecut, nu trebuie să-i folosești trecutul pentru a-i reproșa anumite lucruri. Dacă ai luat decizia de a avea o relație cu el, care s-a concretizat cu o căsătorie, înseamnă că îi cunoști trecutul și ai acceptat că, în prezent, este un om diferit.

Vă puneți reciproc pe primul plan

Atunci când cuplurile ajung să se situeze reciproc pe primul plan, își vor cere iertare după o ceartă, chiar dacă știu că problema nu a început din inițiativa lor. Conexiunea dintre ei este specială și se asigură că știu cât de mult se apreciază.

Comunicați eficient

Știi că mariajul vostru va dura în timp atunci când puteți vorbi fără probleme despre orice fel de subiecte, chiar și despre cele mai puțin plăcute, într-o manieră calmă și deschisă. Știți că aceste conversații sunt o oportunitate de a învăța mai multe unul despre celălalt. Vă acceptați diferențele și conștientizați că împreună sunteți mai puternici.

Sunteți buni prieteni

Căsătoriile sănătoase se bazează pe legături strânse de prietenie. Cuplurile fericite pot rezolva un conflict fără a apela la jigniri sau reproșuri. Relația dintre cei doi nu este lipsită de probleme, dar știu cum să dezbată problemele în așa fel încât să ajungă într-un punct comun.

Citește și:
Relația la distanță: argumente pro și contra

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle