6 motive pentru care este bine ca tu și partenerul să petreceți și timp separat

Atunci când ești îndrăgostită ți-ai dori să petreci mereu timpul alături de partenerul tău și acest lucru este perfect normal, însă specialiștii sunt de părere că ar trebui să aveți și activități separate.

6 motive pentru care este bine ca tu și partenerul să petreceți și timp separat

Să fii într-o relație este minunat și oricine neagă acest lucru fie a trecut recent printr-o experiență dureroasă, fie nu a fost îndrăgostit cu adevărat. Ai o persoană cu care poți merge în orice aventură, o persoană căreia îi poți împărtăși totul, așadar totul devine mai amuzant.

Cu toate acestea, multe cupluri care au o relație serioasă ajung să nu mai petreacă și timp separat, un lucru care le poate afecta serios viitorul, potrivit specialiștilor.

Atunci când ai o relație de mai bine de 5 ani sau pur și simplu simțiți că vreți să fiți împreună pentru totdeauna, este bine să vă amintiți că fiecare trebuie să aibă și o viață individuală. Formați o echipă, însă asta nu înseamnă că trebuie să fiți împreună în orice secundă. Să aveți și activități separate vă va ajuta pe amândoi să vă dezvoltați și, în același timp, vă va ajuta și relația pe termen lung.

Dacă nu ești însă convinsă că ar trebui să aveți și activități separate, aceste motive te-ar putea ajuta

1. Pentru a avea posibilitatea de a construi o relație cu tine

Probabil știi deja că cel mai important este să te iubești tu pe tine și abia apoi să îți dorești să te iubească și cei din jur. Dacă tu nu o faci, îți va fi mai greu să ai încredere în tine și astfel vor apărea nesiguranțele care pot distruge chiar și cea mai solidă relație. Așadar, vor exista momente în care nevoie să fii singură pentru a-ți da seama de anumite lucruri, pentru a lua decizii. Oferă-ți acest timp, găsește-ți activități la care nu trebuie să fie implicat și partenerul tău. Pentru a te cunoaște mai bine poți scrie într-un jurnal sau poți medita. Amintește-ți că la finalul zilei cea mai importantă relație este cea pe care o ai tu cu tine.

2. Pentru a-ți îndeplini propriile obiective

Amintește-ți cine erai înainte de relație și ce obiective aveai. Este foarte posibil ca acestea să nu coincidă cu cele ale partenerului, însă asta nu înseamnă că nu sunteți compatibili, ci pur și simplu aveți și țeluri diferite. În acest caz, este momentul ca amândoi să faceți și lucruri inviduale, care vă pot ajuta să ajungeți acolo unde v-ați propus. Fie ca este vorba despre un curs pe care ți-ai dorit să îl faci sau despre deschiderea propriei afaceri, timpul petrecut separat vă poate ajuta să faceți și lucruri importante pentru viitorul vostru.

3. Pentru a-ți aminti că exiști și în afara relației

Unele persoane au tendința, într-o relație serioasă, să facă toate planurile alături de partener. Nu mai există „eu”, ci doar „noi”, iar acest lucru va dăuna treptat relației. Este normal să faceți o mulțime de lucruri împreună, însă trebuie să aveți propriile idei. Astfel, nu trebuie să gândești la fel ca partenerul tău, iar timpul petrecut separat te poate ajuta să îți consolidezi părerile și ideile.

4. Pentru a avea timp să îți consolidezi și celălalte relații

Partenerul tău este probabil cea mai importantă persoană pentru tine, însă trebuie să îți faci timp și pentru prieteni și familie. Este minunat să petreci cât mai mult timp alături de iubitul tău, însă ai nevoie și de atenția prietenilor și a familiei, deoarece ei îți oferă un alt tip de afecțiune.

Găsește o modalitate prin care poți programa întâlniri cu toate persoanele dragi ție. Așa poți comunica și poți afla și alte păreri, idei și te vei simți mai bine vorbind și cu cei care te cunosc într-un alt mod.

5. Pentru a avea mai multe subiecte de discuție cu partenerul tău

Dacă faceți lucruri separat, este evident că veți avea subiecte noi de discuție. Probabil oricum aveți mereu ce să discutați, însă este și mai interesant să aflați lucruri noi și să povestiți tot felul de situații amuzante prin care a trecut poate fiecare. În plus, în felul acesta veți fi mult mai atenți și nu veți face și altceva în acest timp (de exemplu nu veți verifica constant telefonul).

Veți descoperi amândoi și ce noi interese aveți și veți afla astfel lucruri noi unul despre celălalt.

6. Pentru a vă îmbunătăți relație

La finalul zilei, o relație sănătoasă este cea în care fiecare persoană se simte fericită fără să depindă de partener. Atunci când petreceți și timp separat vă oferiți suficient spațiu pentru a vă dezvolta, fără să deveniți dependenți unul de celălalt.

Amintește-ți că partenerul tău nu ar trebui să fie cel care te face să te simți completă, ci pur și simplu tu simți deja că ai viața pe care ți-o dorești, iar el este cel cu care ți-ai dori să împărtășești fericirea.

Citește și:
Cum sa iti pastrezi independenta in relatie

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle