6 întrebări pe care trebuie să ți le pui dacă vrei să începi o relație cu cel mai bun prieten

O relație cu cel mai bun prieten al tău îți poate aduce atât beneficii, cât și o mulțime de provocări cu care până atunci nu te-ai mai confruntat.

6 întrebări pe care trebuie să ți le pui dacă vrei să începi o relație cu cel mai bun prieten

Dacă ești îndrăgostită de cel mai bun prieten al tău și te gândești dacă să îi mărturisești acest lucru, cu siguranță prima ta întrebare ar fi dacă asta vă va afecta relația de prietenie. 

În mod cert nu trebuie să te simți vinovată de asta deoarece nu poți controla de cine te îndrăgostești. Fiind cel mai bun prieten al tău, nu îți va mai fi atât de teamă să îți arăți vulnerabilitățile față de el, iar el cu siguranță știe cum să te facă să treci peste momentele dificile. Însă, trebuie să iei în considerare și că există posibilitatea ca el să nu aibă aceleași sentimente ca tine, iar astfel îl poți pierde pentru totdeauna.

Înainte de a-i spune celui mai bun prieten că ești îndrăgostită de el, ar trebui să îți pui aceste 6 întrebări:

1. Prietenia voastră va mai fi aceeași după ce veți fi într-o relație?

Prima întrebare pe care ar trebui să o ai în minte dacă ești pe punctul de a începe o relație cu cel mai bun prieten este dacă într-adevăr prietenia voastră va fi aceeași. În mod cert, dinamica voastră se va schimba deoarece este firesc acest lucru, însă pentru ca relația să funcționeze, trebuie să aveți încredere unul în celălalt și să nu trăiești în mod constant cu frica aceea că se poate termina. 

2. Îți dorești să fii într-o relație cu el?

Trebuie să te gândești foarte bine la ceea ce vei obține dacă tu îi spui celui mai bun prieten că ești îndrăgostită de el. Există două posibilități, și anume ca el să simtă la fel și să decideți să fiți împreună sau el să nu îți împărtășească sentimentele, iar tu să fii dezamăgită. Cu siguranță ai o mulțime de întrebări în minte și îți e teamă că poate este o greșeală să îi mărturisești asta, dar nici nu vei cunoaște adevărul dacă nu îi spui. În plus, dacă el nu simte la fel ca tine, acest lucru nu înseamnă că relația voastră de prietenie s-a sfârșit.

3. Ești sigură că nu ești geloasă?

Sentimentul de gelozie poate apărea foarte ușor în situațiile în care cel mai bun prieten al tău se îndrăgostește de altcineva. Nu trebuie să te simți vinovată și nici să pui presiune asupra ta. Ceea ce ar trebui să faci este să îți analizezi sentimentele, astfel încât să îți dai seama care sunt motivele care conduc la această gelozie. 

4. Sunteți atrași unul de celălalt?

Crezi că sunteți făcuți unul pentru celălalt? Uneori, faptul că îți dorești să ai pe cineva aproape și să primești afecțiune poate fi confundat cu dragostea. Semnalele false din partea lui, precum faptul că vrea să vă vedeți mereu, să vorbiți, să îți fie alături în momentele dificile, te pot face confuză.

5. Cât de mult ești îndrăgostită de el?

Faptul că ești atrasă fizic sau emoțional de cel mai bun prieten nu înseamnă că ești și îndrăgostită de el. În plus, dacă ai fost rănită în relația precedentă, acum vei vrea să îți acoperi un gol emoțional și poți crede că ești îndrăgostită de cel mai bun prieten al tău. Adevărul este că nu ar trebui să confunzi dorința de a a-ți vindeca anumite răni cu o compatibilitate dintre tine și cel mai bun prieten.

6. Cel mai bun prieten va fi și partenerul de care ai nevoie?

La prima vedere ai putea crede că da, cel mai bun prieten al tău îți poate fi și partener. Însă, ar trebui să fii foarte atentă la ce anume simți și să nu ai impresia că îți asumi un risc prin faptul că îi mărturisești că ești îndrăgostită de el. Ar trebui să consideri asta drept o eliberare și o ocazie ca relația voastră de prietenie să se transforme într-una amoroasă, poate chiar de lungă durată

Citește și:
Există momentul perfect când vine vorba de a ne găsi dragostea?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle