5 trucuri eficiente pentru o casnicie fericita!

Un mariaj fericit nu numai ca iti face viata mai frumoasa, dar se pare ca te mentine si mai sanatos.

5 trucuri eficiente pentru o casnicie fericita!

Iata cateva trucuri despre care s-a dovedit stiintific ca pot mentine o casnicie fericita.

1. Raportul momente pozitive/momente negative trebuie sa fie de minim 51%

Potrivit unui studiu al Universitatii din Washington, cuplurile cu o casnicie stabila aveau cel putin de 5 ori mai multe interactiuni pozitive decat negative, in timp ce cuplurile divortate avusesera un raport momente fericite/momente nefericite de doar 0.8%.

Bine, asta nu inseamna ca ar trebui sa tii zilnic scorul, ar fi obositor, nu?! Asigura-te doar ca in viata voastra de cuplu predomina momentele de fericire.

2. Certurile trebuie sa fie constructive

In toate cuplurile exista certuri, mai mult decat atat, psihologii considera ca sunt normale intr-o relatie sanatoasa. Specialistii ne avertizeaza insa ca sunt foarte diferite certurile intr-un cuplu fericit, comparativ cu certurile unui cuplu nefericit. Perechile fericite fac concesii atunci cand se cearta pentru a ajunge la un consens. Cuplurile nefericite in schimb adopta o atitudine agresiva sau chiar dispretuitoare si nu se focuseaza pe gasirea unei situatii de compromis.

3. Sarbatoriti impreuna orice victorie

Multe cupluri sarbatoresc impreuna evenimente importante din viata lor cum ar fi o promovare sau o marire de salariu. Dar de ce sa nu transformam orice mica victorie intr-un prilej de sarbatoare? Se pare ca acele cupluri care sarbatoresc des mici evenimente sunt mai fericite. Ok, nu trebuie sa desfaci o sticla de sampanie pentru ca ai gasit cheile de la masina, dar sa aduci mai multa bucurie in relatia voastra ar fi de mare ajutor.

4. Faceti mai mult sex

Conform studiilor, 10 din 13 cupluri casatorite care au o viata sexuala satisfacatoare si-au descris relatia ca fiind una fericita', fata de cele cu o viata sexuala sub nivelul asteptarilor si care si-au descris relatia nefericita'. Vestea buna este ca, indiferent cat de indelungata este casnicia voastra, pasiunea poate fi reaprinsa si se pare ca sexul devine mai bun odata cu varsta.

5. Oferiti-va spatiu

Dupa ce a studiat timp de 25 de ani cuplurile casatorite, psihologul Orbuch este de parere ca acest aspect este chiar mai important decat sexul. Actrita Helen Mirren, care este casatorita cu Taylor Hackford de mai bine de 20 de ani, considera ca „este foarte important sa oferi celuilalt spatiu si libertatea de a se ocupa de lucrurile importante pentru el.'

Text: Ana Toma
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle