10 lucruri despre relații pe care nimeni nu ți le spune, deși ar trebui

Uneori, se spune că pentru a avea o relație reușită ar trebui sa ignori toate sfaturile celor din jur.

10 lucruri despre relații pe care nimeni nu ți le spune, deși ar trebui

Însă, nu e chiar așa, există anumite lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a avea o relație împlinită.

Iubirea nu este totul

Nu doar iubirea contează, ci și conexiunea. Conexiunea este cea care atrage iubirea oriunde ai merge, de asemenea cred ca ar trebui să ne concentrăm mai puțin pe cum să formăm iubirea, și în schimb să ne întrebăm cum am putea să ne conectăm mai mult cu partenerul nostru? Conexiunea aceasta devine mai puternică când aveți aceleași activități, împărtășiți aceleași obiceiuri și comunicați sincer unul cu celălalt.

Nu mai vorbi atât de mult, fă o pauză!

Într-adevăr, este foarte important să comunicăm cu partenerul de viață, însă asta nu înseamnă că ar trebui să vorbim non-stop despre subiecte neimportante, poate ar fi mai bine să facem și o pauză uneori și doar să ascultăm. Uneori, oricât de bizar ar părea, este mai bine să ne oprim, să respirăm și să ne gândim de ce este cu adevărat benefică pentru noi respectiva relație. Cel mai bun mod de a face asta este să ne reconectăm cu partenerul nostru nu doar prin vorbe, ci și prin fapte. Demonstrează-i că este important pentru tine!

Minciunile nevinovate sunt permise

Repet, este vorba de acele minciuni nevinovate, atunci când omitem să spunem anumite lucruri. Ceea ce contează cu adevărat este să fim onești cu partenerul de viață, însă să nu îi rănim, dacă putem evita asta ascunzând ceva anume, atunci este recomandat să o facem. Atunci când omitem lucruri care l-ar putea răni, de fapt, îl protejăm și îl scutim de o suferința inutilă. De exemplu, dacă soțul tău ți-a pregătit cina iar mancarea nu este excelentă, poți spune că a fost bună, doar pentru a nu îl răni. Însă atunci când vorbim de lucruri mai importante care ne deranjează cu adevărat cel mai bine este să fim sinceri și să îi mărturisim partenerului acest aspect.

Nu mai visa

De fapt, visează, dar spune-i și partenerului tău ce planuri de viitor ai și ce lucruri ți-ai dori să realizați împreună. Nu mai aștepta mereu că acesta să îți citească gândurile și spune-i ce îți dorești cu adevărat. Este foarte important să împărtășești cu el ceea ce îți dorești, fără să îți fie teamă de reacțiile acestuia.

Ieșiți mai mult

Cu siguranță fiecăruia dintre noi îi place să primească cadouri, ea poate vrea un colier nou, iar el nu ceas mai scump, însă nu ar fi mai bine să cheltuim banii aceia pe experiențe și nu pe lucruri materiale? Vom aprecia mult mai mult o ieșire la un restaurant, la filmul preferat sau o călătorie într-un loc inedit, decât un obiect pe care îl uităm în dulap.

Nu spune familiei tot ce se întâmplă în relația voastră

Trebuie să recunoaștem că, după o ceartă cu partenerul, fiecare dintre noi este înclinat să spună celor apropiați ce s-a întamplat. Însă acest lucru nu este recomandat, mai ales pentru că există riscul să primiți sfaturi nepotrivite care ar putea înrăutăți situația. Mai bine discutați cu cineva imparțial și abțineți-vă să dați delatii despre viață sexuală sau micile certuri cotidiene.

Banii contează foarte mult

Cine susține că acest aspect nu este important, minte! Și nu contează neapărat numărul lor, cât valorile pe care tu și partenerul tău le aveți despre bani. De exemplu, îți dorești să cumperi un lucru pe care partenerul tău nu îl consideră necesar, o astfel de discuție poate degenera imediat într-o ceartă. Cel mai bine este să aveți opinii similare despre cum să cheltuiți banii, cum să îi economisiți sau cât de importanți sunt aceștia pentru voi.

Aveți nevoie de libertate

Oricât de mult l-ai iubi și ți-ai dori să îți petreci tot timpul cu el, reține că este foarte important să îi acorzi o oarecare libertate. Dacă vrea să iasă cu băieții, nu te opune, în timpul acela tu te poți răsfăța și petrece mai mult timp cu tine sau, de ce nu, poți merge și tu la film cu fetele.

Alege: fie ai mereu dreptate, fie esti fericită

Nu putem avea întotdeauna dreptate! Oricât de mult ne-am dori, și pentru binele relației noastre, ar trebui să avem puterea să renunțăm puțin la orgoliu și să ne gândim dacă nevoia de a avea întotdeauna dreptate este atât de importantă încât putem renunța la iubirea partenerului sau putem uita momentele de fericire deplină pe care le-am petrecut împreună.

Nici o relație nu este perfectă, întotdeauna vor există certuri, diferențe de opinie, intervenția celor din jur, lucruri menite să vă strice echilibrul pe care l-ați creat în relație. Ceea ce contează cu adevărat este câtă importanță acordați acestor aspecte și la ce sunteți dispuși să renunțați pentru a fi cu adevărat fericiți.

Citește și:
Moduri în care îți sabotezi relația, deoarece îți este teamă să nu fii din nou rănită

Text: Andreea Pacioras
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle