„Vom ajunge în situația Italiei”. Avertismentul medicului Virgil Musta

"Vom ajunge în situația Italiei", avertizează medicul Virgil Musta, coordonatorul secției Covid-19 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

„Vom ajunge în situația Italiei”. Avertismentul medicului Virgil Musta

„Vom ajunge în situația Italiei sau Franței”, avertizează medicul Virgil Musta, coordonatorul secției Covid-19 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, în urma valului de infectări cu coronavirus din ultima săptămână. Medicul spune că sistemul de sănătate din România va fi copleșit curând, dat fiind că multe secții de Anestezie și Terapie Intensivă sunt deja pline sau funcționează cu capacitatea depășită.

Avertismentul că vom ajunge în situația Italiei a fost făcut pe fondul numărului record de cazuri înregistrate în ultima săptămână. În România s-au înregistrat 3.562 de cazuri noi, cu peste 1.100 mai mult decât vârfurile înregistrate în timpul stării de urgență.

„Trendul este ascendent de mai bine de două săptămâni. Acest lucru ne îngrjorează pentru că în această situație foarte curând sistemul medical va fi copleșit de numărul de cazuri și, dacă pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare există varianta de a-i izola la domiciliu sau în centre de izolare, pentru cei grav și critici, Terapia Intensivă nu poate fi făcută decât în secții specializate de Terapie intensivă. Sunt zone în care capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă este deja plină sau depășită. Aici este foarte important să avem mare grijă, iar modul de evoluție a bolii nu avem cum să-l prevedem înainte”, a declarat medicul Musta pentru Digi24.

Situația Italiei a fost una dintre cele mai grave din lume, și aceasta a fost țara europeană în care epidemia a lovit cel mai grav, la debutul ei. Acum, Italia totalizează 243.061 cazuri de infectare cu coronavirus și 34.954 de decese.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți”, a avertizat doctorul Musta.

Citește și:
„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii cu relaxare.Ce spune Raed Arafat despre măsurile care ar putea intra în vigoare după 15 iulie

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video