Regula pe care trebuie să o respecte românii care pleacă în Grecia

Românii care se pregătesc să plece în vacanță în Grecia vor trebui să respecte o regulă extrem de importantă.

Regula pe care trebuie să o respecte românii care pleacă în Grecia

Grecia și-a deschis porțile încă de pe data de 15 iunie. Românii care și-au planificat să plece în Grecia în această vară trebuie să țină cont de o regulă extrem de importantă. Din data de 14 iulie, nu mai putem merge în Grecia dacă nu prezentăm la intrarea în țară un test negativ de Covid-19, care nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, informează Digi24.

Testul rapid costă 390 de lei și rezultatul este gata în 24 de ore, iar testul al cărui rezultat e gata în 48 de ore costă 280 de lei. Persoanele care au prioritate sunt cele care au deja simptome asociate infecției cu coronavirus. Înainte de sosirea în Grecia, turiștii vor trebui să completeze și un formular, pentru a se putea monitoriza mai bine fluxurile turistice și pentru a ajuta astfel la siguranța turiștilor.

Românii care se pregătesc să plece în Grecia își pot face testele pentru coronavirus atât în clinici private, cât și în spitalele de stat. În țară sunt 113 laboratoare în care se pot face teste, iar 23 sunt în București.

Recent, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, Stelios Petsas, a precizat care sunt măsurile pe care turiștii trebuie să le respecte atunci când vin în Grecia.Am decis luarea unor măsuri pentru cetăţenii ţărilor vecine care vin pe cale terestră. Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de ajungerea în Grecia”, a declarat acesta, potrivit Digi24. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

De asemenea, și în Grecia numărul de cazuri a crescut alarmant, existând 2.826 de persoane infectate, dintre care 1.374 vindecate, potrivit Worldometer. Luni a fost convocată o ședință de urgență, iar premierul elen analizează situația epidemiologică. Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de infectări, relatează Digi24.

Cei indragostiti de tramurile elene trebuie sa stie totul despre aceste insule grecesti mai putin cunoscute!

Citește și:
Cele 20 de state din Europa care interzic accesul românilor sau le limitează accesul

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video