Avertizări pentru turiștii români din partea Ministrului Turismului din Grecia: „Nu este o vară ca toate celelalte”

Ministrul Turismului din Grecia a dat mai multe explicații cu privire la cum va funcționa turismul elen și ce trebuie să aibă în vedere turiștii români.

Avertizări pentru turiștii români din partea Ministrului Turismului din Grecia: „Nu este o vară ca toate celelalte”

Grecia s-a numărat printre primele țări care a deschis granițele și a încurajat turismul, având un număr scăzut de cazuri de coronavirus. În mod previzibil, după deschiderea granițelor au fost înregistrate mai multe cazuri, o treime dintre acestea fiind persoane care au venit din străinătate.

Pentru că în ultimele zile s-a discutat destul de mult despre măsurile implementate de autoritățile elene, Ministrul Turismului din Grecia a făcut mai multe precizări pentru turiștii români într-un interviu exclusiv acordat Digi24. Acesta ia în considerare în acest moment o redeschidere amplă a granițelor, ce include și aeroporturile, dar până atunci, principalul punct de tranzit pentru turiști rămâne Promachonas. Celelalte au fost închise pentru călătorii neesențiale.

„E o chestiune operațională, vrem să ne asigurăm că totul merge bine la scară mică și că situația este sub control. Apoi vom redeschide și alte puncte pe măsură ce vom avea certitudinea că procedurile se vor desfășura fără probleme. Tot ce vrem este să ne asigurăm că avem la dispoziție toate mijloacele pentru a face controalele necesare, dar și pentru a veni în sprijinul și pentru a asigura în cele mai bune condiții fluxul de trecere”, a declarat Haris Theoharis, Ministrul Turismului din Grecia.

Referitor la testarea selectivă a persoanelor care intră pe teritoriul Greciei, Theoharis a precizat că aceasta se face în funcție de starea epidemiologică a țării din care acestea vin. Ministrul a mai spus și că cei testați pentru Covid-19 nu vor trebui să stea ulterior în carantină: „Dar după ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost. Așadar, pentru a limita această posibilitate, cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei. Până la urmă e o chestiune de bun simț. Nu vreau ca cineva să se simtă sau să creadă că există vreun soi de izolare sau carantină, nu există așa ceva.”

În cazul în care un membru al unei familii este depistat pozitiv cu Covid-19, acesta va trebui să intre în carantină, dar familia nu va trebui să facă același lucru dacă restul nu au Covid.

Ministrul Turismului din Grecia a mai adăugat în interviul acordat Digi24 și că aceasta nu este o vară ca toate celelalte și că turiștii ar trebui să se pregătească pentru un drum cu mașina mult mai lung. 

Cei indragostiti de tramurile elene trebuie sa stie totul despre aceste insule grecesti mai putin cunoscute!

Citește și:
Ce probleme ar putea ascunde faptul că îți este mereu sete

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video