Va fi nevoie ca turiștii români să fie testați pentru Covid-19 înainte de intrarea în Grecia? Ce spun autoritățile

Autoritățile elene au făcut câteva precizări cu privire la obligativitatea testării pentru Covid-19 a turiștilor români care vizitează Grecia.

Va fi nevoie ca turiștii români să fie testați pentru Covid-19 înainte de intrarea în Grecia? Ce spun autoritățile

Grecia s-a numărat printre primele țări care au anunțat deschiderea granițelor pentru turiști. În ultima vreme, însă, și ei s-au confruntat cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19. În acest context, autoritățile grecești au decis să schimbe regulile. Autoritățile vor testa aleatoriu pe cei care vor intra în țară, dar frecvența acestora va fi una redusă.

Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică”, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Turismului și Organizația Națională a Turismului din Grecia.

Cei care vor fi testați pentru Covid-19 nu sunt însă obligați să rămână în carantină 24 de ore după prelevarea probelor, ci își pot continua călătoria, aceștia fiind înștiințați în cazul în care testul este pozitiv. Autoritățile din Grecia au mai spus că probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică.

În comunicat s-au mai precizat următoarele: „Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea în care testul este pozitiv.”

Înainte de sosirea în Grecia, turiștii vor trebui să completeze și un formular, pentru a se putea monitoriza mai bine fluxurile turistice și pentru a ajuta astfel la siguranța turiștilor. În acest moment, Grecia are 3.390 de cazuri de Covid-19 confirmate, dintre care 1.374 s-au vindecat. Au fost înregistrate 197 de decese. Aproape o treime dintre noile cazuri din Grecia sunt persoane care au venit din străinătate.

Citește și:
Dr.Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Timişoara: „Este esențial să respectăm în continuare 3 măsuri simple!'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video