Dr. Anthony Fauci: „Dacă ai ochelari de protecție sau vizieră, ar trebui să le folosești”

Trebuie să porți ochelari de protecție sau vizieră, pentru protecție completă, sfătuiește medicul Anthony Fauci, șeful comitetului care supervizează limitarea infectărilor cu coronavirus în SUA.

Dr. Anthony Fauci: „Dacă ai ochelari de protecție sau vizieră, ar trebui să le folosești”

Ideea de a purta ochelari de protecție sau o vizieră nu este deloc rea, a spus într-o emisiune live pe Instagram, postată de ABC News, medicul Anthony Fauci, directorul Institutului pentru Boli Infecțioase și totodată șeful comisiei care gestionează epidemia de coronavirus în SUA. Doctorul Fauci a subliniat faptul că acestea sunt eficiente dacă vrei să previi contractarea noului coronavirus, dar și dacă nu vrei să transmiți mai departe.

„Dacă ai ochelari de protecție sau vizieră, ar trebui să le folosești”, a declarat Fauci, pentru ABC News. Întrebat dacă țara va ajunge într-o situație în care ar fi recomandată măsura purtării ochelarilor de protecție, acesta a răspuns: „S-ar putea, dacă vrei protecție perfectă a tuturor suprafețelor cu mucoase. Avem mucoase în nas, în gură, dar avem mucoase și în ochi. Teoretic, ar trebui să protejăm toate suprafețele cu mucoase. Așa că, dacă ai ochelari de protecție sau o vizieră, ar trebui să le folosești.”

Medicul a ținut totuși să sublinieze faptul că ochelarii de protecție și vizierele „nu sunt recomandate universal” în acest moment, dar că „dacă vrei protecție completă, probabil ar trebui să le folosești dacă poți.”

Declarațiile despre purtarea de viziere și ochelari de protecție vin în contextul în care noul coronavirus a afectat peste 17 milioane de persoane în întreaga lume (vorbind doar despre cele diagnosticate) și a cauzat peste 670.000 de decese. Statele Unite se află acum în fruntea clasamentului țărilor cu cele mai multe cazuri, totalizând peste 4.500.000. De altfel, medicul Fauci se află de câteva luni într-un conflict deschis cu președintele Donald Trump, care a contrazis aproape de fiecare dată recomandările medicului și a insistat că prioritatea este relansarea economiei, chiar și avertizat că acest lucru ar putea avea consecințe grave pentru sănătatea populației.

Dincolo de discuția despre ochelari de protecție, medicul a vorbit și despre perioada în care ne-am putea testa, dacă credem că am fost expuși la noul coronavirus – Fauci spune că după cinci zile ar trebui ca testele să fie concludente. „Nu mai devreme de trei zile, dar nici mai târziu de ziua a cincea sau a șasea.” Fauci s-a referit și la sezonul gripal care începe din toamnă și și-a exprimat speranța ca purtarea măștilor să limiteze îmbolnăvirile, dar a și insistat asupra vaccinării antigripale.

Citește și:
Se revine la starea de urgență? Declarațiile oficiale ale Președintelui Klaus Iohannis

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video