5 alegeri inteligente care îți vor face viața mai sănătoasă

Cu toții ne dorim un corp mai sănătos, un stil de viață mai echilibrat, însă de multe ori trebuie să navigăm printr-un amalgam de tentații nesănătoase care ne distrag din drumul nostru.

5 alegeri inteligente care îți vor face viața mai sănătoasă

Există însă câteva schimbări mici, dar inteligente, care te pot ajuta să ai o viață mai sănătoasă. Iată care sunt acelea:

Renunță la alimentele de tip junk food

Recunoaștem, și noi avem zile în care ne dorim un hamburger, o prajitură abundentă în ciocolată sau frișcă, însă acestea ne pot influența viața mai mult decât îți poți imagina. Cele mai multe cercetări științifice atrag atenția asupra efectului negativ pe care consumul exagerat de zahăr îl poate avea asupra organismului nostru.

Nu spunem că ar trebui să elimini cu totul aceste tentații dulci din viața ta. Doar să limitezi consumul, să mânânci dulciuri doar la anumite ocazii. Și încearcă apoi să compensezi făcând alegeri alimentare sănătoase în următoarele zile.

Înlocuiește cu apă băuturile care conțin zahăr

Obișnuiești să consumi des băuturi de genul limonadă sau ice tea? Încearcă să renunți la ele și să le înlocuiești cu celebra apă cu lămâie.

Pe lângă faptul că în acest fel vei mai reduce din consumul de zahăr, în acest fel vei avea parte și de hidratarea atât de necesară funcționării propice a corpului nostru. La fel cum am precizat mai sus, nu trebuie să renunți complet, doar să faci această schimbare treptat, episodic și vei vedea rezultatele în scurt timp.

Controlul porțiilor

Se întâmplă uneori, chiar dacă te-ai săturat, să continui să mănânci din farfurie până când nu mai rămâne nimic. Trebuie să înveți să faci diferența dintre a-ți fi foame și a dori mai multă mâncare din simplul motiv că îți place gustul.

Încearcă să alegi farfurii mai mici atunci când mănânci și acest lucru te va ajuta să faci diferența între semnalele pe care ți le dă corpul tău cu privire la alimentație. Schimbările mici pot duce la unele mari, iar în acest caz, mai puțin este mai bine.

Rămâi activă

Poate că nu ești genul de persoană care agreează mersul la sala de fitness sau să alergi prin parc. Nu este nicio problemă în acest sens, însă trebuie să găsești o modalitate de a face puțină mișcare și puțin sport, mai ales dacă ai un job care presupune statul mai mult timp așezată la birou.

Cea mai ușoară modalitate: renunță la mersul cu liftul și alege urcatul pe scări sau preferă să mergi mai puțin cu mijloacele de transport în comun sau mașina în favoarea mersului pe jos.

Iubește-ți corpul

Multe persoane au probleme în a-și iubi corpul, cu toate defectele sale (pentru că nimeni nu poate spune că este perfect). Trebuie să ajungi să iubești persoana pe care o vezi în oglindă și în acest fel vei reuși să treci peste negativismul din viața ta. Este un proces dificil, însă plin de satisfacții la final. Amintește-ți că trebuie să te pui mereu pe primul loc, pentru că tu ești singura persoană care contează cu adevărat în viața ta.

Citește și:
De ce te simți obosită după ce te trezești și ce poți face pentru a combate această stare

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet