10 alimente bogate în potasiu, pe care ar trebui să le incluzi în alimentația ta

Potasiul este un mineral important, regăsit în diverse alimente, care te va ajuta în menținerea unui organism sănătos.

10 alimente bogate în potasiu, pe care ar trebui să le incluzi în alimentația ta

Mâncatul sănătos a devenit din ce în ce mai promovat, în ultima perioadă de timp. Desigur, acesta nu este deloc un lucru rău. Se spune că oamenii mâncau sănătos pe vremuri. Apoi a urmat explozia fast food-urilor, toată lumea fiind înnebunită după acest tip de mâncare. Deși gustoa fast food-ul a condus mulți oameni către obezitate.

Într-un final, a redevnit în trend să mănânci sănătos. În plus, acum avem acces la mult mai multă informație decât aveau oamenii de pe vremuri. Acum putem afla cu exactitate de ce este bine să consumăm un anumit aliment. Cu un simplu search pe Google, ne putem pune cu ușurință la punct cunoștințele despre nutriție.

Alimentele bogate în potasiu au importanța lor și ar trebui să fim siguri că sunt incluse în alimentația noastră.
În cazul în care încă nu ai realizat cât de important este potasiul pentru corpul nostru, ar trebui să știi că acesta aduce numeroase beneficii organismului. Potasiul protejează vasele de sânge de procesele oxidative și previne ingroșarea pereților arterelor.

Potasiul este un mineral ce se ocupă cu menținerea elasticității țesuturilor și stimulează vindecarea rănilor. În plus, ajută la digestie și are grijă ca ficatul să funcționeze în condițîi optime.
Doza zilnică de potasiu recomandată, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este de 4,7 grame.

1. Bananele

Acesta este unul dintre cele mai bogate alimente în potasiu. O banană de 110 grame conține aproximativ 0,4 grame de potasiu. Astfel, o singură banană reușește să asigure 12% din doza zilnică reocomandată.

2. Ciupercile

Ele oferă aproximativ 0,3 grame de potasiu la 100 de grame consumate. În plus, ele se pot găti în numeroase feluri, se pot combina cu zeci de alte alimente și sunt slabe în calorii, având numai 28 kcal pe suta de grame.

3. Somonul

Este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne și, pe lângă multe alte beneficii, somonul are și un aport bogat de potasiu. Pe suta de grame, somonul conține 0,6 grame de potasiu.

4. Avocado

Avocado este bine cunoscut, ca fiind cea mai sănătoasă grăsime. Consumând 100 de grame de avocado, vom asimila 170 de kcal și 0,48 de grame de potasiu.

5. Cartofii copți

Toată lumea iubește cartofii, probabil. Dacă te fereai până acum să îi consumi, circulând zvonul că ar fi nesanatosi și îngrașă, probabil te vei bucura să afli că îi poți consuma copți. În 100 de grame de cartofi copți, se regăsesc 0,53 grame de potasiu, deci 15% din necesarul zilnic. Totuși, e bine de știut că acest aliment nu este recomandat și persoanelor diabetice.

6. Roșiile

Consumând și numai 50 grame de pastă de roșii, vei asimila 0,6 grame de potasiu. În plus, 50 grame de pastă de roșii conține numai 57 kcal.

7. Iaurtul

Acest aliment este mai cunoscut pentru alte beneficii, cum ar fi conținutul de calciu. Cu toate acestea, este și o sursă bună de potasiu, căci 230 ml de iaurt conțin 0,57 de grame din acest mineral.

8. Pepenele roșu

Este fructul preferat pe timp de vară al majorității oamenilor. Este slab în calorii, hidratează bine și este gustos. Ceea ce probabil nu știai este că acest fruct este și o importantă sursă de potasiu, având 0,6 grame din acest mineral pe suta de grame.

9. Fasolea albă

Este o bună sursă de fibre, proteine și amidon. Completează necesarul zilnic de fier, dar este și un aliment destul de bogat în potasiu, având în 0,6 grame din acest mineral în 80 grame de fasole albă.

10. Spanacul

Spanacul conține, în 100 de grame, 16% din aportul de potasiu pe care ar trebui să îl consumăm zilnic.

Citeste si:
6 alimente delicioase și sănătoase bogate în Vitamina D

Text: Amy Abaluta
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet