(P) Muzeul FREYWILLE in turneu

Bijuterii artistice din email – 65 de ani de istorie. Muzeul FREYWILLE, expus in Boutique Baneasa Shopping City in perioada 8 –15 aprilie 2016, va prezinta comori din trecut ce povestesc despre vremuri memorabile.

(P) Muzeul FREYWILLE in turneu

Renumitele bijuterii din email artistic FREYWILLE sunt create de bijutieri si artisti in arta emailarii in Viena, in aceeasi locatie inca din 1951. De atunci, colectii nenumarate si unice au luat nastere in atelierul vienez.

Reunite intr-o impresionanta expozitie, FREYWILLE va prezinta, pentru prima data, o parte din bijuteriile si accesoriile create in ultimele decenii.

Calatoria artistica incepe cu anii ‘50 cu un design ce reflecta evolutia companiei, spiritul acelor vremuri de neuitat si care te poarta intr-un trecut plin de culoare. Muzeul FREYWILLE este o oportunitate unica de a descoperi piese rare care au contribuit la conturarea istoriei unei companii Vieneze cu traditie.

1TRANDAFIR VIENEZ

In primii ani FREYWILLE a creat in mod deosebit obiecte ornamentale si decorative pentru casa – vesela, cutii sau tavi viu colorate. Cel mai apreciat motiv a fost 'Wiener Rose„- un design creat in colaborare cu manufactura de portelan Augarten din Viena, al carui element principal de decor era un trandafir purpuriu.

ART NOUVEAU2

Tema principala a acestui design este Art Nouveau – reinterpreteaza elemente caracteristice ale acestui curent, perfecte pentru bijuterii elegante datorita motivelor decorative delicate (linii curbe, ornamente). In 2014 FREYWILLE a readus la viata acest design prin colectia REVIVAL ART NOUVEAU VIENA.

3YVES SAINT LAURENT

In anii ‘70 FREYWILLE a avut colaborari cu designeri de renume – unul dintre ei a fost Yves Saint Laurent, pentru care au fost create coliere speciale pentru show-urile Haute Couture. Bijuteriile mari, artistice si extravagante erau ideale pentru prezentarile pe podium.

BIJUTERII REGALE4

Design-ul opulent, plin de farmec, a fost inspirat de diverse colectii de bijuterii regale. Perle, opal, diamante in forma de lacrima, lanturi infasurate, asa cum sunt recunoscute din diverse tablouri ale Altetelor Regale – toate acestea au reprezentat o bogata sursa de inspiratie si au fost recreate in email.

5TROPIC

Fundalul colectiei TROPIC cuprinde dorul pentru taramuri indepartate si noile tipare care s-au impus in anii ‘80. Pentru FREYWILLE placerea de a calatori a inspirat noi designuri cu o varietate de motive exotice (papagali, maimute, pasari tropicale, etc.).

ARTA MODERNA6

Fascinatia formelor geometrice contureaza linia acestui stil. Aceasta frumusete unica este omagiata printr-o varietate de forme decorative. Mai mult decat atat, designul reflecta cu maiestrie stilul zeitgeist, care predomina moda anilor ‘80.

7EGIPT

Egipt, un design foarte apreciat, este inca cerut de catre iubitorii bijuteriilor FREYWILLE. Renumita colectie cuprinde mai multe seturi, toate create cu dragoste si atentie la detalii, dupa o cercetare intensa si de durata a istoriei culturale a Egiptului. Mitologia, simbolismul si istoria au fost reproduse in motive decorative pe bijuterii de o eleganta atemporala. Zei, faraoni, soimul Horus, scarabei, Mandragora, Lotus, Nefertiti, Tutankamon si Cleopatra – toate aceste simboluri au fost imortalizate in email.

Hommage à CLAUDE MONET – POPPY FLOWERScollage1

Anii ‘90 reprezinta pentru FREYWILLE lansarea colectiilor omagiale, inspirate de artisti cunoscuti, care sunt si astazi printre cele mai apreciate colectii. Unul dintre cele mai indragite seturi a fost POPPY FLOWERS, inspirat din celebra pictura Coquelicot – La Promenade a lui Claude Monet (ce poate fi vazuta acum la Musée D Orsay din Paris). Designul reda in email macii infloriti in diferite culori stralucitoare si reproduce atmosfera impresionista.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion