Operațiunea Dulapul cu Irina Moroșanu

Irina Moroșanu, fondatoarea brand-ului Les Vacances d’Irina și a unei pagini de Instagram cu o estetică total aparte, are un stil eclectic cu influențe french și mediteraneene.

„Pentru mine, materialele naturale și de calitate sunt o caracteristică majoră în ceea ce privește stilul vestimentar”, mi-a mărturisit Irina Moroșanu în timp ce mă pierdusem printre iile vechi românești din colecția ei, create din texturi impresionante, care azi nu mai există. Apartamentul ei luminos, cu o tentă retro, este și locul în care expune iile, coșurile din rafie, gulerele marinărești sau piesele vintage selectate cu grijă. Cel mai simpatic este că, umblând prin casa Irinei, intri foarte repede în universul ei, în care simți că poți rămâne la infinit!

Surprinzător, piesa de rezistență din garderoba Irinei nu este o ie, ci un sacou oversized de la Acne care îi vine impecabil. Irina îmi mai spune și că: „Ținuta mea preferată pentru seară este compusă dintr-un costum masculin purtat pe pielea goală, fără bijuterii, fără make-up, ci doar un ruj roșu aplicat cu degetul pe buze.”

Chiar dacă nu ar purta bijuterii atunci când se îmbracă de seară, Irina Moroșanu îmi explică rolul acestora în viziunea ei: „Bijuteriile sunt o extensie a personalității fiecărei femei, a mood-ului în care se află. Ele pot avea roluri multiple. Fie că sunt moștenite de la bunica sau cumpărate din târg de la Valea Cascadelor, toate bijuteriile pot fi la fel de prețioase dacă sunt purtate în contextul potrivit.”

Accesoriile indispensabile ale Irinei sunt fără doar și poate coșul din rafie și bereta pariziană. Iar când vine vorba despre  shopping, Parisul este orașul ei favorit. „Mereu găsesc piese de rezistență la Acne, From Future, Le Mont St Michel, Saint James; iar Uniqlo este, în opinia mea, magazinul cu raportul cel mai corect între calitate și preț.”

Irina îmi mai spune că se îmbracă așa cum simte și că de cele mai multe ori „ignoră” tendințele. În schimb, minimalismul casei Jil Sander este, în viziunea ei, un trend care nu va pieri niciodată și care o caracterizează indiferent de sezon.

Essential buys:

  •  Crema hidratantă pentru față.
  • Uleiul de cocos pentru corp.
  • Săpunul natural de măsline.
  • Cămașa albă bărbătească din in sau din poplin.
  • Trenciul bleumarin sau bej.
  • Jeanșii bleu cu talie înaltă.
  • Maleta din cașmir.

Fashion Advice

✓ Nu cumpăra ceva doar pentru că e în trend. Întreabă-te dacă o să mai poți purta ceea ce cumperi peste un an sau doi.
✓ Cumpără inteligent, nu compulsiv și nici impulsiv.
✓ Inspiră-te din reviste (noi sau vechi), de pe blog-uri sau de la fashioniste, dar nu uita niciodată să aduci și ceva personal în ținutele pe care le porți.
✓ Cumpără local și cumpără vintage. Și, de ce nu, second hand.
✓ Fii naturală!

Citește și:
Operațiunea Dulapul cu Adeline Catinas

Fotografii: Christian Tudose
Asistente styling: Ada Moisescu, Ana Segărceanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion