(P) LuisaViaRoma Concept Store din Florenta – un magazin cu istorie

Concept Store-ul LuisaViaRoma din orasul italian Florenta este unul dintre cele mai celebre magazine multibrand de moda de lux din Europa.

Povestea LuisaViaRoma incepe in anul 1930, cand frantuzoaica Luisa Jaquin deschide un mic magazin de palarii pe via Roma, din Florenta. Ei bine, de aici vine si numele magazinului actual!

Sotul Luisei extinde magazinul, incet-incet, adaugand din ce in ce mai multe piese vestimentare si construind si o fabrica pentru a le produce. Nepotul celor doi, Andrea Panconesi, a devenit primul visual merchandiser al magazinului si, pe cand se afla la Paris, s-a intalnit cu designer-ul japonez Kenzo, iar astfel LuisaViaRoma devine primul magazin din Europa care vinde brand-ul Kenzo.

Site-ul luisaviaroma.com a fost creat in scopul oferirii clientilor fideli privilegiul de a cumpara online din concept store-ul fizic. De-a lungul timpului, magazinul online s-a extins din ce in ce mai mult, acoperind noi si noi piete, si adoptand diferite strategii de marketing.

Magazinul original, aflat si in ziua de astazi pe aceeasi strada, via Roma din Florenta, a fost renovat recent si incorporeaza la momentul actual, printre altele, ecrane interactive si un restaurant la cel mai intalt etaj – totul dupa ultimele trenduri in materie de decoratiuni si tehnologie!

Acum, magazinul reprezinta nici mai mult, nici mai putin decat o reala atractie turistica pentru pasionatii de cumparaturi si de moda de lux din toata lumea! Il poti admira si tu in aceste fotografii.

Incepand cu anii 2000, concept store-ul a inceput sa organizeze si evenimente, de comunicare si social media, bazandu-se pe princpiul ca experienta conteaza pentru clienti cel putin la fel de mult ca produsele vestimentare. Acum, evenimentul Firenze4Ever se tine de 2 ori pe an, atunci cand apar colectiile noilor sezoane, si aduna laolalta bloggeri, vloggeri si influencers din toata lumea.

Magazinul LuisaViaRoma detine peste 600 de colectii, ale unor brand-uri de renume precum Alexander McQueen, Christian Dior, Dolce&Gabbana, Marc Jacobs, Balmain, Burberry, etc.

LuisaViaRoma.com ofera si un serviciu inovator, numit „Buy It First', care le da celor mai fideli clienti posibilitatea sa cumpere piese din cele mai noi colectii de runway, chiar inainte sa inceapa sezonul.

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion