Constantin Brancusi – inspiratia din spatele ultimei colectii de pantofi Paul Andrew

Opera lui Constantin Brancusi a constituit sursa de inspiratie a designerului de pantofi Paul Andrew, care si-a prezentat recent ultima colectie, in cadrul Saptamanii Modei de la New York.

Creatia lui Constantin Brancusi, poate cel mai cunoscut artist roman in afara granitelor tarii, continua sa inspire si alti artisti si designeri.

Designerul de pantofi Paul Andrew a vizitat expozitia Brancusi de la Centre de Pompidou din Paris si a gasit o sursa de inspiratie pentru ultima sa colectie, cea de toamna-iarna 2017/2018, prezentata zilele aceasta in cadrul Saptamanii Modei la New York.

Paul Andrew a realizat o paralela intre creatia sa si opera lui Constantin Brancusi atat in ceea ce priveste design-ul pantofilor cat si in ceea ce priveste procesul lor de realizare.

Paul Andrew a reusit sa incorporeze ideile operei lui Brancusi in pantofii creati de el – prin forma, culoare si design, facand in acelasi timp referire si la materilele preferate ale lui Brancusi: lemn african, marmura si alama.

Iar pentru a face clara paralela cu Brancusi, Paul Andrew si-a prezentat pantofii sub forma unei expozitii, asezandu-i pe piedestale ce amintesc de operele lui Brancusi, fabricate din lemn, ciment sau marmura.

Designerul de pantofi a creat un omagiu pentru artistul de origine romana Constantin Brancusi, reintrepretand ideile sale, dar fara a pierde esenta operei artistului.

Una dintre perechile de pantofi, cea mai dramatica dintre ele, pe care designerul Paul Andrew o numeste „o oda adusa artistului” are un toc numit „Maiastra”, dupa celebra opera a lui Brancusi.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion