Tort de banane si nuca de cocos cu glazura de frisca, de Ioana Dumitrescu

Aceasta reteta fara gluten si care nu intrebuinteaza zahar rafinat este o optiune light si absolut delicioasa atunci cand va este pofta de un tort!

Tort de banane si nuca de cocos cu glazura de frisca, de Ioana Dumitrescu

Pentru blat:

  • 150g fulgi de ovaz macinati pana devin ca o faina
  • ½ lingurita bicarbonat de soda
  • ½ lingurita pudra de copt
  • Un praf de sare
  • ½ lingurita scortisoara pudra
  • 200g zahar de cocos
  • 50ml ulei de cocos, topit
  • Doua oua
  • 2 lingurite extract natural de vanilie
  • 3 banane mari, coapte si zdrobite cu o furculita pana ce devin ca o pasta neuniforma
  • 50gr fulgi de nuca de cocos

  1. Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt o forma de tort cu diametrul de 20 cm, ideal cu fund detasabil.
  2. Tapetati fundul cu un disc din hartie de copt, taiat la dimensiune.
  3. Intr-un bol, amestecati faina de ovaz, bicarbonatul de soda, sarea si scortisoara.
  4. Cu ajutorul unui mixer, bateti bine uleiul de cocos impreuna cu zaharul, timp de 4 minute.
  5. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare.
  6. Adaugati bananele zdrobite si incorporati-le cu ajutorul unei spatule.
  7. Adaugati fulgii de cocos, amestecati bine. Apoi, adaugati faina de ovaz si amestecati doar pana ce s-a incorporat.
  8. Turnati aluatul in tava pregatita si coaceti in cuptorul incins timp de 30-45 minute, pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata.
  9. Verificati blatul dupa primele 30 minute si daca observati ca se rumeneste prea tare, acoperiti cu folie de aluminiu.
  10. Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca timp de 10 minute, apoi scoateti din forma si lasati sa la racit pana ce ajunge la temperatura camerei.

Citeste si:
Bananele – ingredientul principal in 5 retete sanatoase

Pentru glazura:

  • 200g crema de branza
  • 100ml frisca lichida din lapte integral, neindulcita
  • 5 linguri de miere
  • Intr-un bol mediu, bateti crema de branza cu un tel. Cu ajutorul unui mixer, bateti frisca pana ce se intareste, apoi adaugati mierea si incorporati-o.
  • Adaugati apoi treptat frisca peste crema de branza si amestecati cu telul, cu miscari de sus in jos.

Pentru asamblare:

  1. Cu ajutorul unui cutit zimtat, taiati blatul pe orizontala pentru a obtine doua sau trei blaturi mai mici.
  2. Asezati primul blat pe platoul pe care il veti servi, apoi ungeti cu o treime din crema obtinuta.
  3. Procedati in acelasi fel cu cel de-al doilea blat.
  4. Odata ce l-ati asezat pe al treilea, puteti fie sa-l ungeti cu ultimul strat de crema ca si pe cele precedente sau sa il decorati cu ajutorul unui pos de ornat.

Foto: Andreea Macri

Reteta: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro