Mini tarte vegane cu mere, de Ioana Dumitrescu

Aceste mini tarte vegane cu mere sunt foarte sanatoase! In plus, sunt pe cat de frumoase, pe atat de delicioase!

Mini tarte vegane cu mere, de Ioana Dumitrescu

Aceste mini tarte vegane cu mere nu intrebuinteaza zahar rafinat, nici faina si sunt si vegane, ceea ce le face sa fie alterantiva mai sanatoasa a retetei obisnuite.

Ingrediente:

  • 3-4 mere neceruite, spalate, taiate in jumatati, curatate de casuta cu seminte si taiate felii subtiri de 2mm (veti avea nevoie de 96 felii pentru 12 tarte individuale)
  • 150g migdale
  • 50g nuci
  • 90ml ulei de cocos, topit
  • 160g curmale fara samburi
  • O mana de faina de orez (sau orice alttip de faina)
  • 60g gem de macese sau de zmeura, preferabil fara zahar rafinat
  • O lingura sirop de artar
  • Batonul de vanilie impreuna cu semintele acestuia
  • 1 baton de scortisoara sau o lingurita praf de scortisoara
  • O mana de fulgi de migdale

Citeste si:
Placinta de mere cu rodii

Preparare:

  1. Incingeti cuptorul la 180C. Puneti feliile de mar pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt, intr-un singur rand. Coaceti timp de 4 minute in cuptorul incins, apoi repetati cu restul de felii de mar in acelasi fel.
  2. Mentineti cuptorul incins la 180C.
  3. Intr-un robot de bucatarie, procesati migdalele, nucile, curmalele, 45ml ulei de cocos si doua linguri de apa pana ce obtineti o bila de aluat.
  4. Presarati cu faina de orez o suprafata curata si intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor, pana obtineti o grosime de 0.5 cm. Taiati aluatul cu o forma rotunda sau cu marginea unui pahar cu diametrul 5 cm. Va trebui sa lucrati aluatul de mai multe ori ca sa obtineti 12 discuri. Cu grija, presati discurile de aluat pe fundul si peretii unei tavi de copt pentru 12 briose.
  5. Puneti la copt timp de 8 minute, apoi scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in forma de briose. Mentineti cuptorul incins la 180C.
  6. Intr-o cratita aflata pe foc mic, incalziti gemul, restul de ulei de cocos, siropul artar, scortisoara, semintele si batonul de vanilie. Amestecati bine si incalziti, fara sa fierbeti. Luati de pe foc, scoateti batonul de vanilie si cel de scortisoara si asezati deoparte.
  7. Pentru a forma trandafiri din feliile de mar, asezati pe o suprafata curata 8 felii de mar intr-un sir drept, cu coaja in sus, avand grija ca fiecare felie sa se suprapuna peste cea dinainte. Pentru a forma trandafirul, rulati sirul de la stanga la dreapta. Transferati trandafirul obtinut in crusta de aluat. Repetati pana cand obtineti 12 tarte.
  8. Cu ajutorul unei pensule, ungeti petalele cu amestecul de gem. Presarati centrul fiecarei mini-tarte cu putini fulgi de migdale, apoi coaceti inca 6-8 minute, avand grija ca aluatul sa nu se arda. Serviti calde sau la temperatura camerei.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro