Draperii si perdele pentru ferestre sic

Asta e tema lunii martie: fereastra . Pentru ca se apropie primavara, cand cei mai multi dintre noi incepem sau continuam sa construim, sa renovam, sa decoram.

Si, de cele mai multe ori, uitam acest element crucial. Ca si cum o pardoseala sau vopseaua lavabila ar conta mai mult decat lumina, aerul curat sau intimitatea casei. Exact ceea ce depinde de ferestre si de cum le imbracam.

Franjuri, panouri, draperii si perdele dintre cele mai neobisnuite pun o bariera vizuala intre casa ta si exterior. Si schimba dramatic ambientul.

De stiut!
Perdelele filtreaza discret lumina; in functie de material (voal simplu sau brodat, organza, shantung, fibre naturale sau in amestec cu poliester), ele trebuie sau nu combinate cu un mijloc mai eficient de asigurare a intimitatii (draperii, jaluzele sau storuri).

In incaperi cu expunere sudica, alege cu grija perdeaua sau draperia: lumina soarelui va afecta culoarea de baza si imprimeul – e de preferat sa mergi pe tonuri neutre, uni.

Tot in functie de material (catifea, jacquard, tafta, bumbac sau in ori diverse combinatii de fibre sintetice), draperia are si rol de reglare a temperaturii interioare a camerei, blocand aerul rece iarna si pe cel fierbinte vara. Cele mai eficiente sunt draperiile din in 100%, nevopsit.

Cere informatii despre intretinere si alege materiale care nu necesita calcare la cald, fiind tratate "permanentpress".

Draperiile care "matura" podeaua, precum si cele de la ferestre frecvent deschise ar fi bine sa fie realizate din material teflonat, acestea fiind rezistente la murdarire.

In casele cu copii sunt indicate materiale tratate, astfel incat sa aiba rezistenta mare la foc; inul si bumbacul au o rezistenta naturala; poliesterul si toate fibrele sintetice ar trebui evitate.

De la simplitatea draperiilor din in, care ascund discret o fereastra in stil frantuzesc, pana la pretioasele perdele cu cristale Swarovski sau designul nonconformist al tesaturilor Marimekko, alegerile sunt, practic, nelimitate.

Realizatori: Madalina Craciun si Andreea Stefan
Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din elle decoration