Inés a sufletului meu de Isabel Allende

Inés a sufletului meu de Isabel Allende

Inés a sufletului meu  este un roman de fictiune istorica, al carui narator este Inés Suárez, o spanioloaica nascuta in jurul anului 1500 la Plasencia, care pleaca in Lumea Noua pentru a-si gasi sotul disparut.

Ajunsa in Peru, va afla ca acesta murise, insa Inés decide sa ramina in colonia spaniola, hotarita sa-si schimbe viata. Ceea ce se si intimpla. Inés se indragosteste de Pedro de Valvidia, pe care il urmeaza  prin munti si desert si alaturi de care lupta pentru cucerirea de noi paminturi si intemeiaza orasul Santiago de Chile.

Cei doi traiesc o poveste de dragoste plina de pasiune, iar faptul ca Inchizitia se opune casatoriei lor nu face decit sa aprinda si mai mult focul iubirii. In cele din urma, insa, iubirea se stinge de la sine, caci Pedro este infectat de virusul megalomaniei.

Inés isi va gasi in final drumul alaturi de „Prealuminatul Guvernator don Rodrigo de Quiroga“, cu care se va casatori si pe care il va iubi pina la sfirsitul zilelor. Sfirsit care se apropie cu pasi repezi inca de la inceputul cartii, cind Inés, vaduva in virsta de saptezeci de ani, decide sa-si spuna povestea fiicei sale Isabel. O poveste in care regasim temele predilecte ale scriitoarei: America Latina, putin realism magic (de data asta doar o tusa discreta), destinul, dragostea si, mai ales, femeile puternice.

Text: Mihaela Spineanu-Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle