Casa de la Riverton de Kate Morton

Daca v-a placut A treisprezecea poveste, de Diane Setterfield, cu siguranta veti devora si aceasta carte. Este o poveste gotica moderna, cu secrete de familie si rasturnari de situatii, genul acela de carte care te tine cu sufletul la gura, perfecta pentru vacanta.

Casa de la Riverton de Kate Morton

Intimplarile povestite in acest roman au loc in preajma primului razboi mondial, dar sint aduse la viata din perspectiva unei batrine nonanegenare, Grace Bradley, fosta servitoare in acele vremuri a familiei Hartman, proprietara numitei case de la Riverton.

Astazi, Grace are 99 de ani si locuieste intr-un azil de batrini, cind primeste o scrisoare de la o regizoare americana care vrea sa se documenteze pentru un film despre evenimentele petrecute in urma cu saptezeci de ani la conacul Riverton. Iar punctul central al evenimentelor respective este sinuciderea misterioasa a poetului R.S. Hunter in toiul unei petreceri organizate de familia Hartman. Sinucidere ai carei singuri martori au fost Hannah si Emmeline Hartman, doua surori nedespartite pina atunci, dar care din clipa aceea nu isi vor mai vorbi niciodata, pina la moarte. Iar acesta nu este singurul secret care-i bintuie pe locuitorii casei de la Riverton. Si, cum se intimpla intotdeauna, servitorii stiu mai multe decit isi inchipuie stapinii… Dupa o viata in care s-a straduit sa uite acele intimplari, Grace le readuce acum la viata.

Text: Mihaela Spineanu-Frank

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle