Un decolteu de invidiat

Daca iti imaginezi ca „mai mare“ inseamna mai bine, te inseli. NOUL TREND da cistig de cauza celor „Mai putin dotate“. Gasesti aici cele mai eficiente metode ce-ti garanteaza nu sani mai mari, dar, in mod sigur, mai frumosi.

Un decolteu de invidiat

In 1600 era un act de virtute ca femeile, de la curtezane la regine, sa-si expuna sinii in public. O aparitie pe care azi o numim indecenta, ca aceea a lui Janet Jackson la Super Bowl, in secolul al saptesprezecelea n-ar fi provocat nici macar un tremur de pleoape. „Expunerea sinilor facea parte din reprezentarea frumusetii si tineretii femeii”, spune Angela Mc Shane Jones, profesor de istorie la University of Warwick, Coventry, An­glia. „Sinii erau atit de importanti pentru mentinerea statutului social, incit femeile din inalta societate refuzau sa-si alapteze pruncii pentru a-si men­tine calitatea sinilor. Pe vremea aceea barbatul era mindru sa iasa la bratul unei femei decoltate (la propriu), care poate sa arate lumii o ase­menea comoara.

Aceasta moda a avut mai multe momente de revenire in secolul 18, apoi 19, inclusiv virtuoasa epoca victoriana. In toate aceste perioade ar fi fost scandalos ca o femeie sa-si arate umerii sau picioarele, conside­rate simboluri sexuale obscene. Indiferent daca stirnesc pudori sau gelozii, dezbaterile pe tema sinilor, a formei si dimensiunii lor sint si astazi numeroase si foarte fierbinti.

Cum sint sinii femeii ideale? Definitiile difera de la o tara la alta, de la o cultura la alta. Totusi, daca ne gindim cite doamne au ajuns dive exclusiv datorita dimensiunii sinilor, ar trebui sa credem ca sinii mari sint cei doriti. Sau nu? Iata de ce am facut un sondaj, interesati sa aflam ce anume conteaza cind e vorba de sini. In ultimii 10-15 ani dimensiunea medie a sinilor a crescut, lucru ce se poate observa cu usurinta daca dai o raita prin licee. Aceasta evo­lutie a creat complexe in rindul popu­latiei feminine adulte. In plus, programele TV si revistele, doua surse esentiale pentru stabilirea standardelor de imagine intre femei, sint pline de povesti legate de chirurgia plastica si minunile pe care un bisturiu si un implant le pot face pentru sinii tai.

Ei bine, studiile noastre au mai aratat ca „orice e mai mare decit poti manui” e prea mare, ca barbatii nu apreciaza deloc sinii mari obtinuti prin proceduri chirurgicale si ca 71% dintre bar­bati se declara multumiti cu marimea sinilor partenerelor lor. In mod surprinzator, mai putin de 3% dintre ei admit ca ar fi mai fericiti daca sinii iubitei lor ar fi ceva mai… mici! In contrast, 30% dintre femei ar dori sa aiba sinii mai mari si 9% ar dori sini mai mici.

Si acum vine cireasa de pe tort: barbatii sint prea putin interesati de marimea, caderea sau ridicarea sini­lor partenerelor lor. Le iubesc si pace. Atunci de ce ne mai batem capul? Indiferent de marimea cupei, in lume exista femei fericite si barbati care le iubesc. Pentru femeile care se in­treaba cum se poate modifica dimensiunea sau forma sinilor, raspunsul nostru este: fii fericita cu ceea ce ai! Stiinta nu a descoperit inca acele miracole prin care sa putem influenta permanent dimensiunea sinilor (cu ex­cep­tia chirurgiei plastice).

Vreau sani mai mari

Marimea sinilor (precum culoarea parului, a ochilor, a pielii) este determinata genetic si nu poate fi schimbata, mai ales dupa ce sinii sint complet dezvoltati, la sfirsitul adolescentei. Evident, fiecare dintre noi am vrea sa existe o pastila ideala, care sa ne indeplineasca dorintele. La ora actuala, daca nu vrei sa apelezi la neli­mitatele promisiuni ale chirurgiei plastice, ai doar citeva optiuni, limitate.

1.Cremele „Breast Firming”: au tot atita credibilitate, intre specialisti, precum OZN-urile. Oricum, aplicarea topica a unor ingredienti ce pot im­bunatati aspectul pielii (pielea reflecta altfel lumina si se creeaza iluzia unui sin mai mare si mai plin) si pot mari tonusul nu are nici o contraindicatie, deci nu vad de ce nu ai incerca. Cremele de moda veche contin colagen. Da, suna promitator, dar, din pacate, nu exista nici o dova­da stiintifica a eficientei lui in aplicarea topica. Rezultatul sta sub semnul intrebarii. Noul val de dermatologi recomanda cremele cu un continut bogat de antioxidanti (soia, ceai verde, vitamina E) si ingredienti care stimuleaza refacerea fibrelor de colagen (vitamina C, acid lactic si retinol), in combinatie cu un exfoliant.

2. Pastilele: Aminteste-ti ca daca su­na prea frumos pentru a fi adevarat, pro­babil asa si e. Foloseste aceste metode cu precautie si intotdeauna cere sfatul unui medic. Citeste cu atentie lista de ingredienti. Unele dintre ele contin plante ce interactioneaza cu compusii din alte medicamente sau alte suplimente nutritive. Pot afecta activitatea cardiaca si sistemul nervos, produc crestere in greutate, dureri de sini, acnee, afecteaza ciclul menstrual si, in comparatie cu aceste neajunsuri, cresterea dimensiunii sinului este nesemnificativa.

3. Alte mijloace: Da, poti sa te ingrasi putin, dar ma indoiesc ca iti suride ideea. Se spune ca e util sa dormi fara sutien si se pare ca masajul de la talie in sus, spre sini, ar putea muta grasimea de pe talie acolo unde e nevoie de ea. Cine crede sa incerce. Daca sinii sint prea mici, e o pro­blema, daca sint prea mari, alta pro­blema, iar daca sint cazuti, e o catastrofa. Cam asa lucreaza mintea unei femei, atunci cind vine vorba de simbolul feminitatii sale. Vestea rea e ca, intre 30 si 40 de ani, tesutul elastic al sinului se degradeaza. Fibrele si­nului, care se comporta ca niste benzi adezive si elastice, ce asigura le­ga­tura cu peretele intercostal, nu mai reusesc sa sustina sinul. Rezultatul: il cunosti.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty