6 motive importante pentru care trebuie sa ai grijă de pensulele tale de machiaj

Iubitoarele de machiaj, și nu numai, știu bine că pensulele sunt un lucru esențial in portfardul unei femei.

6 motive importante pentru care trebuie sa ai grijă de pensulele tale de machiaj

Pensulele fac ca machiajul să fie realizat mult mai ușor și să aibă un aspect mult mai uniform. Pe lângă aceste calități ale pensulelor, se știe ca acestea nu afectează tenul, dacă sunt îngrijite corespunzător.

Majoritatea femeilor au o rutină zilnică de machiaj, dar câte dintre ele respectă un program de curățare a pensulelor? Citește în continuare câteva dintre cele mai importante motive pentru care trebuie să aveți grijă de pensulele voastre.

Pensulele voastre vor acumula bacterii dacă nu sunt curățate

Dacă nu speli pensulele pentru o perioadă îndelungată, este evident că acestea vor acumula bacterii și praf. O pensulă murdară este un factor de accelerare a problemelor cu acneea. Pentru a evita astfel de situații neplăcute ar trebui sa ai un timp alocat pentru curățarea pensulelor.

O pensulă murdară îți poate irita pielea

Dacă nu îți speli pensulele, acestea vor fi din ce în ce mai încărcate cu machiaj. Când se întâmplă acest lucru pensula ta nu mai este moale și nici la fel de flexibilă ca în momentul în care ai achiziționat-o. Încărcarea acesteia cu machiaj o va face să devină aspră la contactul cu pielea și totodată va face dificilă aplicarea machiajului pe ten.

Întregul proces poate avea ca rezultat apariția unor zone roșii și iritații ale pielii.

Pensulele murdare fac dificilă obținerea machiajului dorit

Blending-ul este una dintre cele mai importante tehnici în machiaj pentru realizarea unui look dorit, dar este greu de obținut dacă nu aveți pensule curate. Un lucru cert este că nici machiajul nu se mai aplică uniform. Curățarea pensulelor vă va face munca mult mai ușoară și vă poate face să realizați un machiaj ca în tutorialele de pe internet.

Pensulele murdare pot avea efecte negative asupra sănătății

Pe lângă problemele pe care le poate crea asupra pielii, o pensulă murdară poate avea efecte și asupra sănătății interne. Acestea te pot face să ajungi la o infecție, mai ales dacă împarți produsele de make-up cu alte persoane.

Pensulele neîngrijite pot contamina și produsele de machiaj

Când pensulele tale stau mult timp murdare, acestea colectează bacterii și mizerie. Un exemplu prin care sunt și machiajele contaminate de pensulele murdare: în momentul în care o pensulă intră în contact cu un fard de ochi, automat acestuia îi sunt transmise bacterii de pe pensulă. Dacă bacteriile ajung să stea în/pe produsele de machiaj se înmulțesc mult mai repede din cauză că este un loc fără lumină. Pe lângă pielea ce este afectată de aceste bacterii și produsele de machiaj se strică mult mai repede.

Îngrijirea pensulelor le prelungește perioada de utilizare

Când îți cureți pensulele, acestea își mențin calitatea și nu pot fi distruse atât de ușor. Este mult mai simplu și mai ieftin să îți cumperi o soluție de curățare pentru pensule decât să cumperi alte pensule.

Iată și cum trebuie să îți îngrijești pensulele:

1. Umezește pensulele

După ce alegi pensulele ce trebuie curățate, le treci printr-o apă calduță (evită să uzi partea metalică) și le pui pe un suport cu perii în jos dacă nu ai un suport special.

2. Curăță pensulele

Aplică o cantitate moderată de dezinfectant special pentru pensule pe fiecare instrument. Masează perii până când aceștia formează spumă.

Pentru pensulele cu peri filați (pentru blending) sau cele pentru stippling (fond de ten sau pudră) se realizează o mișcare circulară.

Dacă pensula este una în unghi drept (cea de blush sau cea pentru sprâncene), se urmează forma acesteia.

3. Clătește pensulele

Trebuie să ții instrumentele de make-up cu perii în jos, le clătești cu apă călduță până când dispare orice urmă de spumă.

4. Usucă pensulele

După ce ai urmat toți pașii anteriori este timpul să și usuci pensulele. Elimină excesul de apă din acestea, cu ajutorul degetelor sau chiar a unui prosop din bumbac curat. Tapotează fin fiecare pensulă astfel încât să nu afectezi adezivul acestora.

Nu le usca forțat, cu ajutorul unui uscător de păr!

Citește și:
Pensule si bureti de machiaj – accesorii must-have pentru un make-up perfect

Text: Isabel Raluca Grigore
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty