Scepticism sau horoscop? Factorii pe care trebuie să îi iei în considerare înainte de a trage concluzii pripite

Fie că ai sau nu incredere in astrologie, ea te poate influența mai mult decât crezi.

Scepticism sau horoscop? Factorii pe care trebuie să îi iei în considerare înainte de a trage concluzii pripite

Înseamnă mai mult decât horoscopul zilei care poate de multe ori nu ți s-a potrivit. Astrele te pot ajuta să te cunoști mai bine pe tine însăți, dar și pe cei din jurul tău. Deși semnul zodiacal nu trebuie să fie o scuză pentru un comportament impertinent (spre exemplu „sunt Scorpion, de aceea sunt agresiv'), trebuie sa privim imaginea din ansamblu și să ințelegem că sunt, totuși, trăsături similare intre nativii aceleiași zodii.

E pe bune?

Ei bine, părerile sunt împărțite. Au fost efectuate studii științifice (exemplu: Bertram Forer, 1948) care au ajuns la concluzia că astrele nu ne influențează de fapt, dar noi avem tendinta de a accepta informațiile basic vagi daca acestea sunt pozitive.

Pe de altă parte, sunt si oameni care iși urmăresc cu sfințenie horoscopul si se simt influențați de prezicerile astrologilor. Probabil că adevărul se afla undeva la mijloc, pentru că până la urma suntem fiecare dintre noi ființe unice si diferite unul față de celălalt.

Iți știi ascendentul?

Ar fi prea simplu daca fiecare dintre noi ne-am incadra într-o singură categorie. Aici intervine ascendentul zodiacal, pe care foarte multă lume îl dă uitării, deși este la fel de, daca nu chiar câteodată mai important decat semnul principal. Asadar, citiți si prezicerile pentru zodia voastră ascendenta, căci nu se știe niciodata!

Compatibilitate

Când vine vorba de compatibilitatea cu potențiali parteneri, cred că toate suntem vinovate de răscolirea internetului si facutul testelor in speranța că poate-poate un site va spune ceva de bine. Poate unele dintre voi ati ajuns la concluzia ca testele online au fost, de fapt, mincinoase. Tu ai cunoscut un cuplu Leu-Capricorn care se întelegea de minune. Exista, evident, și excepții de la regulă, poate chiar mai multe decât ne-am astepta, dar asta nu ar trebui să desconsidere importanța horoscopului.

Cunoaște-te

Cu toții avem părți bune și părți proaste. Ne trebuie o anumită maturitate insă ca să ajungem sa ne acceptăm părțile proaste și sa încercăm să fim mai buni. Astrologia ne oferă oportunitatea de a afla lucruri despre persoanele din jurul nostru care să ne ajute la comunicarea cu oameni noi. Câteva exemple ar fi: Leii pot fi aroganți, Berbecii încăpățânați, Pestii prea visători, Fecioarele prea sobre, Racii ultra sensibili, iar lista poate continua. Indiferent daca consideri că atributiile acestea ți se aplică, la un anumit nivel sunt adevărate. Hai să vedem totuși si partea plină a paharului. Leii sunt familisti convinși, Berbecii prieteni de nădejde, Peștii adevărați artiști, Fecioarele muncitoare, Racii iubitori, iar, din nou, lista poate continua.

Citeste si:
6 zodii care își păstrează pozitivitatea indiferent de situație

Text: Sayyad Roxana
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din astrologie