Sfaturi utile pentru spălarea eficientă a vaselor

Tehnologia avansată a zilelor noastre ne permite să avem vase curate, uscate și lustruite fără să fie nevoie să petrecem ore în șir în bucătărie.

Sfaturi utile pentru spălarea eficientă a vaselor

Spălarea eficientă a vaselor nu înseamnă doar utilizarea unui detergent și a unui detergent, ci implică un întreg proces. E dificil să scoți grăsimea sau urmele de mâncare, consumă foarte multă apă și mai ales ai nevoie de timp destul pentru a le face pe toate. În ajutorul familiilor care nu dispun de prea mult timp vin gadgeturile venite să facă viața mai ușoară, iar un exemplu în acest sens îl reprezintă mașinile de spălat vase. Cât de necesar și util poate fi un astfel de dispozitiv? Unii vor spune că nu e nimic dificil în a spăla două sau trei farfurii, ceea ce este corect. Însă mai departe de cele două farfurii și tacâmuri, vorbim de pahare, oale și cratițe care pot fi curățate eficient, fără a aloca prea mult timp, cu consum redus de energie și de apă. 

Iată câteva sfaturi utile pentru spălarea eficientă a vaselor:

De ce să utilizezi o mașină de spălat vase

Așa cum spuneam, o mașină de spălat vase te scapă de neplăcerea de a lăsa la înmuiat veselă sau oale cu grăsime depusă. Utilizarea unei mașini te scapă și de problema uscării vaselor, căci ele vor ieși perfect curate și gata de folosit. Nu-ți face griji în privința consumului de energie, căci aceste dispozitive de ultimă generație sunt realizate pe baza unei tehnologii avansate, care presupune costuri reduse din acest punct de vedere. Nici consumul de apă nu va fi mai mare, ci dimpotrivă. Sigur obișnuiești să lași apa să curgă la robinet atunci când speli vasele, fără să realizezi risipa. 

Tot ce trebuie să faci înainte de a baga vasele în mașina de spălat este să le golești de eventuale resturi de mâncare și să le așezi în spațiile special concepute, pentru o curățare optimă. 

Alege un detergent potrivit pentru curățare

Dacă spălarea vaselor manual implică alegerea unui detergent care să facă multă spumă, atunci când folosești mașina de spălat vase, e total opus. Vei utiliza capsule special concepute pentru utilizarea dispozitivului automat. În cazul în care speli vesela manual, încearcă sa porți mănuși de protecție, pentru că detergentul conține substanțe chimice deloc prietenoase cu pielea ta, mai ales în combinație cu apa și resturile de mâncare.

Trucuri pentru spălarea eficientă

Dacă alegi să speli vasele manual, folosește un prosop din fibre naturale, pe care să așezi vasele ude. Pune-le cu fața în jos, pentru a se scurge și pentru a nu rămâne urme inestetice pe ele. Spală-le cu buretele pe toate și abia apoi clătește-le, te va ajuta să consumi mai puțină apă decât dacă ai clăti fiecare farfurie după ce ai curățat-o cu detergent.

Dacă utilizezi mașina de spălat vase, nu le baga niciodată în interiorul ei fără să le cureți în prealabil de resturile de mâncare, căci riști să nu se spele cum ar trebui și să se înfunde dispozitivul. Dacă nu ai strâns suficiente vase după o masă și vrei să mai aștepți ca mașina să se umple, e în regulă, însă nu mai mult de o zi, căci interiorul mașinii tale va prinde un miros urât. 

De ce să alegi o mașină de spălat vase în detrimentul spălatului manual? Vei face economie de timp, în primul rând. Apoi, vasele vor ieși imaculate, perfect curate și uscate în decurs de jumătate de oră, în funcție de programul pe care-l vei alege. De asemenea, consumul de energie electrică este mic. Și nu în ultimul rând vei scăpa de grija chiuvetei mereu pline, mai ales după vizitele prietenilor sau ale familiei. 

Sursa foto: miele.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle