(P) Vrei să economisești? 8 trucuri pentru cumpărături inteligente

Când mergi la cumpărături, șansele să te întorci acasă cu o mulțime de obiecte de care nu ai nevoie, dar și cu portofelul gol, sunt foarte mari.

(P) Vrei să economisești? 8 trucuri pentru cumpărături inteligente

Așa că, pentru a evita astfel de situații, este important să înveți să cumperi inteligent și să alegi cele mai bune opțiuni. Și, dacă vrei să faci și economii, urmează câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare, atunci când mergi, iar, shopping.

Stabilește un buget și respectă-l!

Unul dintre cei mai importanți pași, atunci când îți dorești să faci cumpărături într-un mod inteligent, este acela de a-ți seta un buget. Încearcă să aloci, lunar, un buget potrivit pentru haine, cadouri și alte produse de care ai nevoie. Apoi, când mergi la cumpărături, asigură-te că ai în portofel doar suma pe care ai pus-o deoparte, astfel încât să respecți bugetul stabilit. Dacă un produs nu se încadrează în bugetul tău, îl poți achiziționa luna viitoare.

Chiar ai nevoie de acel produs?

Înainte de a achiziționa un produs mai scump, asigură-te că ai într-adevăr nevoie de el. Gândește-te la ce îl vei folosi, unde îl vei depozita și cât de des vei avea  nevoie de el. Poți face o scurtă listă cu avantaje și dezavantaje, și, în funcție de aceasta, ia decizia finală. Este foarte important să te asiguri că ai nevoie de acel obiect, pentru că s-ar putea ca, după câteva săptămâni, să regreți achiziția.

Nu te grăbi să cumperi cele mai noi modele

De fiecare dată când se lansează un nou telefon, oamenii se grăbesc să îl cumpere. Este momentul în care retailerii măresc prețurile, știind că produsele se vor cumpăra ca pâinea caldă. Dar, dacă ești dispusă să aștepți un an sau doi, pentru a-ți cumpăra un telefon nou, sunt mari șanse să îl achiziționezi la un preț mai mic. Același lucru este valabil și în cazul noilor colecții de haine, care ajung la reduceri, la final de sezon.

Plătește cash

Atunci când plătești cu un card bancar, ai impresia că ai mai mulți bani în cont și tinzi să cheltuiești peste măsură. Așa că, pentru a face economii, cel mai bine ar fi să  plătești cash. Astfel, vei vedea direct în portofel suma de bani pe care o poți cheltui, și, probabil, te vei gândi de două ori, înainte de a face o achiziție.

Mergi la shopping la final de sezon

Dacă poți aștepta până la finalul verii să-ți cumperi un costum de baie nou, sunt mari șanse să îl poți cumpăra cu preț mai mic. Multe magazinelor au reduceri de până la 75% la final de sezon, sau în perioada Sărbătorilor, așa că, profită de acea perioadă, pentru cumpărături avantajoase.

Compară prețurile

Prețurile variază, adesea, de la un magazin la altul, așa că fă comparații între unitățile comerciale, pentru a lua cea mai bună decizie. De asemenea, poți face cumpărături și online, fiindcă prețurile pot fi verificate mai ușor, și, uneori, anumite produse sunt chiar mai ieftine. Spre exemplu, dacă ai nevoie de o pereche nouă de pantofi, nu mai este nevoie să mergi în mall, și să te plimbi din magazin în magazin. Acum, poți intra pe www.asortie.ro, și vei găsi o mulțime de modele de încălțăminte din piele, pentru toate gusturile.

Pregătește, mereu, o listă de cumpărături

Înainte de a merge la cumpărături, asigură-te că ți-ai pregătit o listă cu toate cele necesare. Astfel, elimini riscul să uiți ceva important și, în același timp, vei reuși să te încadrezi într-un anumit buget, fără a cumpăra lucruri inutile. Dacă vei observa pe rafturi un anumit produs care nu e pe listă, gândește-te de două ori dacă ai nevoie de el. Dacă răspunsul este „nu', pune produsul înapoi pe raft.

De asemenea, nu merge la cumpărături în supermarket, atunci când îți este foame. În astfel de momente, totul ți se va părea absolut delicios și vei cumpăra mai mult decât este necesar.

Folosește un card de fidelitate

Multe magazine folosesc, adesea, carduri de fidelitate, care te pot ajuta să acumulezi puncte, la fiecare achiziție. În timp, aceste puncte se pot transforma în reduceri sau în cadouri, așa că nu ezita să folosești un astfel de instrument, atunci când mergi la cumpărături.

Așadar, dacă vrei să economisești bani la cumpărături, ia în calcul sfaturile de mai sus. Stabilește-ți întotdeauna un buget și încearcă să te încadrezi în el, cumpărând doar lucrurile de care ai nevoie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle