(P) Spune-mi unde mergi, ca să îți spun ce ochelari să porți

Ochelarii au deja o istorie veche în modă. Reprezintă unul dintre accesoriile nelipsite din arsenalul de fashion al femeilor și al bărbaților.

(P) Spune-mi unde mergi, ca să îți spun ce ochelari să porți

De soare sau de vedere, sunt nelipsiți de pe lista accesoriilor must have, dar și din poșetă sau din torpedoul mașinii. Îi purtăm atunci când citim, îi purtăm când conducem autoturismul, îi purtăm la birou și îi purtăm la plajă. Nu întâmplător, există și variante fără protecție UV, dar și fără dioptrii. Nici măcar nu putem spune că sunt un accesoriu la modă; mai degrabă, intră în sfera clasicelor care nu se vor demoda niciodată. Însă, e important să învățăm să îi adaptăm trăsăturilor noastre fizice și de personalitate, dar și ocaziilor la care luăm parte.

La birou sau în alte ipostaze profesionale

Dacă porți ochelari de vedere sau de protecție, antireflex, care să îți apere ochii de efectul nociv al luminii albastre a ecranelor, cu siguranță ai deja o pereche destinată locului în care îți desfășori activitatea. De cele mai multe ori, în mediul profesional, ne mulțumim cu variante sigure, forme clasice și culori ușor de asortat. Asta nu înseamnă că o pereche de rame ochelari de vedere Gucci nu ar fi potrivite pentru birou, ci dimpotrivă, ar putea accesoriza perfect un deux-pieces sobru, pentru a-l scoate din umbră. La întâlnirile de afaceri, există o etichetă în ceea ce privește purtarea ochelarilor de soare. Chiar și în cazul în care acestea se desfășoară în timpul zilei, pe o terasă sau în cadrul unui eveniment în aer liber, această etichetă impune să te prezinți fără ochelari, atunci când ajungi și faci cunoștință cu un potențial nou partener. Ulterior acestei introduceri, cu atât mai mult dacă discuția se preconizează a fi una de durată, îți poți scoate din poșetă perechea de ochelari de soare Ray Ban, fără să fii considerată lipsită de politețe. 

La cocktailuri și evenimente cu dress code

Petrecerile tip cocktail și evenimentele care impun un anumit dress code, cum sunt lansările de produse, evenimentele formale precum nunțile sau botezurile ori aniversările de brand reprezintă, în sine, ocazii pentru a-ți etala eleganța. Respectarea codului cromatic, dacă există unul, este esențială. Respectul față de ceilalți participanți este, de asemenea, foarte important; de exemplu, la o petrecere de nuntă, nu se cade să eclipsezi mireasa cu o rochie de aceeași culoare, albă sau ivorie. În ceea ce privește purtarea tuturor accesoriilor, nu doar a ochelarilor de soare, singura regulă pe care trebuie să o respecți este adecvarea la situație, la momentul zilei în care se desfășoară evenimentul, dar și asortarea acestora cu ținuta pe care o porți. În astfel de situații care impun eleganță și grație, te poți îndrepta către rame de ochelari metalice, în nuanțe calde de auriu sau rose, care îți pot completa setul de bijuterii.

La plajă, festivaluri sau concerte

Atât vacanțele, cât și participarea la festivaluri muzicale sau de film ori la concerte ale cântăreților preferați, cel mai important este să te simți bine. Să fii lipsită de griji. Să fii mulțumită de felul în care arăți. Să nu porți accesorii care îți restricționează mișcările sau libertatea de exprimare prin mimică și gesturi. Să te simți confortabil. Și, nu în ultimul rând, să nu îți faci probleme cu privire la faptul că ai putea strica lucrurile pe care le porți sau că ai suferi dacă le-ai uita sau pierde în mulțimea de oameni și agitația specifică. De aceea, în astfel de situații, e mai degrabă recomandat să porți ochelarii mai vechi, de care te poți lipsi în cazul în care se întâmplă ceva cu ei, în detrimentul ultimei perechi achiziționate, de care ești îndrăgostită până peste cap și pentru a căror achiziție ai făcut eforturi.

Pe stradă și la ocazii informale

La plimbare, la o ieșire la restaurant cu prietenele, la cumpărături sau într-o călătorie scurtă, de weekend, ai deplină libertate de alegere în ceea ce privește purtarea ochelarilor de soare sau de vedere. Potrivește-i ținutei pe care le porți și folosește-te de ei ca accesoriu. Înfrumusețează-ți outfiturile cu o pereche de ochelari supradimensionați, cu aspect retro sau fii discretă cu o pereche de ochelari fără rame. Decizia îți aparține.

Alegerea ochelarilor de soare sau de vedere în funcție de ocazie poate fi una dificilă. Trebuie să cunoști normele de etichetă, dar și să nu faci rabat de la regula de a-ți proteja ochii. Găsește un echilibru între cele două și asigură-te că stilul ochelarilor pe care îi porți este adecvat ocaziei și momentului zilei.

Sursă foto: Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion