(P) Împrumut bun versus credit rău

(P) Împrumut bun versus credit rău

Pentru multe persoane, a se împrumuta de bani echivalează cu a face un lucru negativ. Economisirea reprezintă un lucru pozitiv, de aceea 14% dintre români au făcut economii. La fel au procedat și 13% dintre cetățenii țărilor din Uniunea Europeană. Rata investiției economiilor în UE este de 9, 1%, ceea ce reprezintă un aspect pozitiv.

Totuși, cum poate fi posibil ca împrumutul de bani să fie un lucru bun pentru o persoană? Constituie un avantaj un împrumut rapid, cum ar fi un Mobilo credit în comparație cu un credit auto? Poate fi un credit la fel de bun precum este economisirea?

Cum recunoaștem un împrumut bun în comparație cu unul rău?

Împrumuturile financiare înseamnă accesarea unor sume de bani pentru o anumită perioadă de timp în schimbul plății unei dobânzi. Poate acest lucru să reprezinte ceva bun? Da, atât timp cât reprezintă o investiție pentru cel care împrumută. De exemplu, un împrumut pentru studenți reprezintă un credit bun, pentru că este, de fapt, o investiție.

La fel se întâmplă și în cazul unui împrumut ipotecar, pentru că investești banii în propria locuință. Chiar și un împrumut pentru nevoi personale poate fi considerat bun, atât timp cât îl folosești pentru a-ți crea un avantaj. Un exemplu în acest sens, ar fi accesarea acestuia pentru a investi banii într-o afacere proprie.

Orice împrumut financiar care îți oferă beneficii peste o anumită perioadă poate fi considerat credit bun. În această categorie intră creditele care sunt accesate pentru a fi investite în viitorul unei persoane. La fel se întâmplă lucrurile și în cazul unei linii de credit pentru finanțarea afacerii tale sau dacă iei un credit auto pentru o mașină pe care ți-o permiți.

La polul opus sunt creditele pe care nu ți le permiți sau pe care le accesezi pentru un scop ce nu creează valoare. De exemplu, apelezi la cine dă bani împrumut urgent pentru a-ți cumpăra diverse obiecte electrocasnice. Cu siguranță că ele îți sunt utile, dar, din punct de vedere al randamentului, acestea se devalorizează cu rapiditate.

Dacă ți-ai fi achiziționat un computer și un scaner pe care le-ai fi folosit pentru a scana materiale pentru îmbunătățirea aptitudinilor în vederea găsirii unui loc de muncă mai bine plătit, atunci, desigur, acela ar fi fost un credit bun. Chiar și un credit auto pentru cumpărarea unui automobil nou este considerat un împrumut rău. La fel, mașina nouă se devalorizează de la prima cheia și își pierde 10% din valoare instant.

Cardurile de credit, împrumuturile accesate pentru plata facturilor, creditele luate pentru acoperirea altor credite sau pentru achiziția de bilete în excursii de lux sunt rele. Atât timp cât trebuie să plătești dobânzi pentru ceva ce nu îți oferă plus valoare în timp, împrumutul poate fi considerat rău. Un împrumut bun este la fel de valoros precum economisirea: îți oferă avantaje.

Cum poți să evaluezi dacă un credit este bun sau rău?

Realizează o analiză a viitorului împrumut, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al utilității acestuia. Atât timp cât îți este ușor să rambursezi banii, nu intri în întârzieri de plată și nici nu plătești dobânzi de penalizare, creditul respectiv intră în categoria celor bune. De exemplu, un credit rapid, pe care îl accesezi prima dată și pentru care nu plătești dobândă, este un credit bun.

Chiar dacă îl folosești pentru achiziția unor produse care nu îți procura avantaje imediate. Atât timp cât nu plătești niciun fel de dobândă, este ca și cum ai lua bani împrumut de la membrii familiei. La fel de util este și un împrumut de refinanțare, chiar dacă iei bani pentru a-ți plăti alt împrumut. Chiar și împrumuturile bune se pot transforma în unele rele, dacă le accesezi cu o dobândă ridicată.

Împrumută doar atât cât ai nevoie și cât poți rambursa în mod confortabil. Ratele și să fie accesibile, iar dobânda fixă. Linia de diferențiere dintre creditul rău și împrumutul bun este destul de subțire. Elementul de care trebuie să ții cont în ambele cazuri este cel al siguranței tale financiare. Dacă ești în siguranță din acest punct de vedere, chiar și un împrumut rău poate fi un credit bun!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial