(P) Distracție cu iubitul sau prietenii la airsoft

Dacă îți place sportul și nu te dai în lături de la puțină prăfuială atâta timp cât asta implică și momente de distracție pe cinste, atunci ce spui de o ieșire cu prietenii, în care poți să-l implici chiar și pe iubitul tău, la airsoft?

(P) Distracție cu iubitul sau prietenii la airsoft

Ce fel de sport este airsoftul?

Airsoftul este un sport inventat în Japonia, la puțin timp după încheierea celui de-al doilea război mondial, de către amatorii de echipamente militare și colecționarii de arme care nu-și mai puteau satisface pasiunea din cauza interdicțiilor cu privire la deținerea și portul armelor.

Airsoftul se aseamănă mult cu paintball-ul, fiind un joc la care, ca să câștigi, trebuie să cucerești steagul echipei adverse, sau să anihilezi până la utlimul, toți adversarii. Dar spre deosebire de paintball, replicile de arme airsoft nu folosesc vopsea ca muniție, ci bile cu diametrul de 6 mm în 95% din cazuri sau de 8 mm în restul de 5% din cazuri.

Pentru o experiență ca la carte, jucătorii de airsoft mai au nevoie, pe lângă replica armei preferate, de haine militare, caschete și bocanci pe care le pot cumpăra din magazinele specializate airsoft București.

Pentru o recunoaștere mai facilă a coechipierilor, dacă ai de gând să mergi des la airsoft cu prietenii tăi, sugestia noastră este să vă cumpărați cu toții uniforme la fel, astfel încât să formați cu toții o mică armată unită și invincibilă.

Ce este atât de atrăgător la acest sport?

Airsoftul și-a câștigat rapid fani în Țara Soarelui Răsare imediat de la lansare și a fost la fel de apreciat și de către americani și mai apoi de europeni. 

Ceea ce atrage atât de mult la acest sport, pe lângă ideea de a folosi niște arme care arată și chiar se comportă ca niște arme adevărate, este faptul că regulile jocului sunt foarte simple, dar în același timp jucătorii au parte și de multă versatilitate.

Există mai multe stiluri de airsoft în funcție de locul unde se desfășoară meciurile sau tema abordată. Astfel, poți alege dintre un joc în stil CQB care se desfășoară în interiorul unei clădiri, unul în stil Woodland care se desfășoară afară sau Urban care este o combinație dintre primele două. De asemenea, în ceea ce privește tema, există stilul Skirmish cu obiective foarte simple, stilul Mil-sim care imită manevre și exerciții militare și stilul reenactment care pune în scenă o bătălie care a avut loc în realitate.

De ce să mergi cu prietenii la airsoft?

Mai întâi de toate, înainte de a ne gândi la arme sau la diferite echipamente militare, airsoftul este un joc de echipă. Indiferent de stilul de joc, este imposibil să câștigi o rundă de airsoft dacă nu comunici bine cu coechipierii tăi, nu ai încredere în ei și nu cădeți de acord asupra acelorași tactici. Privit așa, airsoftul se aseamănă mult cu viața de cuplu, sau relațiile dintre prieteni.

Oricât de multe lucruri ați avea în comun și chiar dacă dispuneți de suficiente resurse – arme și muniție în cazul airsoftului, nici într-o relație și nici la airsoft nu poți clădi nimic dacă există probleme de comunicare.

Din acest punct de vedere, airsoftul este un sport ideal pentru cuplurile, dar și prietenii care vor să petreacă mai mult timp împreună și să se cunoască mai bine. Acest sport, te provoacă mai întâi să te autoanalizezi, să-ți depășești limitele și apoi să acoperi golurile la care nu faci față de unul singur bazându-te, protejându-i și punându-ți toată încredere în cei care sunt de partea ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle