(P) Curățenia de Crăciun: trucuri utile pentru a curăța casa repede și eficient

(P) Curățenia de Crăciun: trucuri utile pentru a curăța casa repede și eficient

În preajma sărbătorilor de iarnă, ești ocupat cu împodobitul casei, cu achiziționarea cadourilor și cu pregătirea celor mai gustoase rețete. Cu toate acestea, trebuie să te ocupi și de curățenia generală, foarte importantă în această perioadă a anului. În acest articol, îți punem la dispoziție cele mai utile trucuri de curățare a casei, care te vor ajuta să te organizezi eficient înainte de sărbători. Iată care sunt acestea!

Curățenia în dormitor

Pentru că dormitorul reprezintă spațiul destinat odihnei, este esențială crearea unui mediu plăcut, care să-ți ofere relaxarea de care ai nevoie. Dacă ai în plan reamenajarea dormitorului, poți alege dintre numeroase dormitoare complete, cu seturi de mobilier pentru toate gusturile. În continuare, va trebui să te ocupi de curățenia din dormitor! Poți începe cu aerisirea încăperii și cu spălarea lenjeriilor, a pernelor sau a huselor pentru saltea. Verifică întotdeauna etichetele, pentru a fi sigur că ai ales programul potrivit pentru fiecare lenjerie sau pernă în parte. Aspiră, dă cu mopul și șterge mobila cu soluții speciale pentru fiecare material, indiferent dacă vorbim despre lemn sau metal. Spală perdelele folosind programul pentru rufe delicate și curăță draperiile, pentru a schimba aspectul dormitorului. Nu uita de saltea! Întoarce salteaua invers, pentru a-i prelungi durata de viață și aspiră corespunzător, pentru a scăpa de praf și acarieni. Ocupă-te și de dulapul cu haine, pe care trebuie să-l cureți cu șervețele umede sau cu soluții pentru îngrijirea lemnului și scapă de obiectele vestimentare pe care nu le mai porți. Poți să închei curățenia din dormitor cu spălatul geamurilor, după ce ai șters praful de pe toate obiectele de mobilier.

Curățenia în living

De sărbători, vei petrece cea mai mare parte a timpului în living, alături de toți cei dragi. De aceea, acest spațiu trebuie să arate impecabil! Începe cu ordinea din încăpere și deschide geamurile, pentru ca aerul curat să inunde tot spațiul. În plus, acest lucru te va ajuta să scapi mai repede de praful care se ridică în living, atunci când faci curățenie. Șterge praful de pe toate suprafețele și nu uita să scuturi pernele decorative, activitate care trebuie să fie urmată de aspirarea covoarelor sau a mochetei. Aspiră și fotoliile, canapeaua și scaunele tapițate și șterge de praf toate obiectele de iluminat. Următorul pe listă este televizorul, al cărui ecran trebuie curățat cu o cârpă îmbibată în apă distilată.

Curățenia în bucătărie

Curățenia din bucătărie trebuie începută cu ștergerea frigiderului în interior și în exterior, pentru a păstra toate alimentele în condiții optime. În plus, curăță plita sau aragazul și pune capacele arzătorului la înmuiat, pentru a îndepărta toată grăsimea și murdăria. Următorul pas constă în curățarea electrocasnicelor mici și a polițelor. Scoate toate vasele din dulapuri și ia în calcul modalități de a eficientiza spațiul de depozitare, folosind suporturi suspendate pe ușile mobilierului pentru a agăța diferite ustensile pentru gătit. Aruncă vesela ciobită și ustensilele deteriorate și scapă de toate produsele care și-au pierdut termenul de valabilitate.

Curățenia în baie

În baie, curățenia trebuie să fie făcută riguros, ori de câte ori este necesar. Înainte de sărbători, te poți ocupa de o curățenie generală în baie, deoarece este încăperea unde mucegaiul se dezvoltă rapid, din cauza umidității. Începe cu inventarierea tuturor obiectelor din dulapul de cosmetice și medicamente și aruncă tot ce este expirat. Spală perdeaua de duș și ocupă-te de o selecție amănunțită a prosoapelor, îndepărtându-le pe cele care sunt uzate. Curăță cada sau dușul, oglinda, chiuveta și vasul de toaletă și toarnă în scurgeri produse special destinate acestui procedeu, pentru a elibera țevile de reziduuri. Șterge cu atenție gresia și faianța din baie, astfel încât aceste suprafețe să strălucească!

Pentru ca locuința ta să fie pregătită de sărbătorile de iarnă, ocupă-te de o curățenie amănunțită, cu cel puțin o săptămână înainte. Ia în calcul toate etapele prezentate, pentru ca fiecare cameră să strălucească!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration